En femdel av grekerne under fattigdomsgrensa

Hellas er inne i sitt sjette år med negativ vekst.

DEMONSTRERER: Her sitter en mann med det greske flagget rundt seg under en demonstrasjon i Athen den 17. juli. Demonstrasjonen var i forbindelse med at parlamentet skulle stemme over å kutte jobber i offentlig sektor. Foto: AP Photo/Petros Giannakouris/NTBScanpix
DEMONSTRERER: Her sitter en mann med det greske flagget rundt seg under en demonstrasjon i Athen den 17. juli. Demonstrasjonen var i forbindelse med at parlamentet skulle stemme over å kutte jobber i offentlig sektor. Foto: AP Photo/Petros Giannakouris/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt over en femdel av greske lønnstakere og pensjonister har oppgitt så lav inntekt at de lever under fattigdomsgrensa, skriver avisa Ethnos.

Tall fra finansdepartementet viser at 1,1 millioner av de 4,8 millioner lønnstakere og pensjonister i Hellas har en årlig inntekt på under 6000 euro (48 000 kroner).

Dette plasserer dem under den offisielle fattigdomsgrensa som er på 7178 euro for en husholdning på én person.

Samtidig økte gjennomsnittlig skatt med 52 prosent, fra 1091 euro til 1654 euro.

Hellas, som nå er inne i sitt sjette år med negativ vekst, har vært tvunget til å kutte jobber og redusere lønninger og pensjoner for å sikre seg 2540 milliarder euro i krisehjelp fra EU og IMF.

(NTB)