En fiende åpner filmfesten

«Enemy at the Gates» får æren av å åpne filmfestivalen i Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sin nye film «Enemy at the Gates» får franskmannen Jean-Jacques Annaud æren av å åpne festdagene i Berlin. På rollelisten finner vi Jude Law, Joseph Fiennes, Ed Harris og Rachel Weisz. «Enemy at the Gates» er filmet hovedsakelig i Berlin og handler om slaget ved Stalingrad i 1944.

Sadisme, litteratur og kreft

Ellers på hovedprogrammet i Berlin finner vi «Quills» - filmen om Marquis de Sade, med Kate Winslet, Joaquin Phoenix og Geoffrey Rush.

Sean Connery spiller en berømt forfatter som engang for lenge siden skrev boken over alle bøker og har aldri skrevet siden i «Finding Forrester». Regien er ved Gus van Sant.

I «Wit», den siste filmen til Mike Nichols, må Emma Thompson tenke på hva hun har gjort med livet sitt - og hva hun skulle ha gjort - når hun får diagnosen livmorskreft. Filmen er basert på et teaterstykke som spilles på Oslo Nye Teater i vår, med Bente Børsum i hovedrollen.

Andre alternativer

Andre aktuelle filmer som kan konkurrere om de gjeve prisene i Berlin er Spike Lees «Bamboozled», en svart satire om den amerikanske tv-industrien.

John Boormans «The Tailor of Panama», en spionfilm med vår alles kjære Bond, Pierce Brosnan og Jamie Lee Curtis er også aktuell.

Det er også Lasse Hallstrøms «Chocolat», hvor en kvinne og hennes datter åpner en sjokoladebutikk i en liten by i Frankrike. På rollelisten står Johnny Depp og Juliette Binoche.

For mer informasjon om den 51. filmfestivalen i Berlin: Berlinale