- En fin død for ham

Tyske Armin Meiwes er dømt til åtte og et halv års fengsel for å ha drept og spist Bernd Juergen Brandes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Feit gutt» avvist av kannibal

- Kan drepe igjen

Kannibalens video vist

(Dagbladet.no): Det var i mars 2001 at tyske Armin Meiwes (42) tok livet av 43 år gamle Bernd Juergen Brandes, kuttet ham opp og spiste deler av ham. I formiddag ble han dømt til åtte og et halvt år i fengsel, skriver CNN.

- Fin død

Meiwes har innrømmet at han tok livet av og spiste Brandes, men hevder offeret frivillig ønsket å dø slik han gjorde, noe mannens forvarer, Harald Ermel, gjentok i dag. Ermel leste opp e-poster kannibalen fikk fra sitt offer, som han hadde blitt kjent med via internett. «Det finnes absolutt ingen vei tilbake for meg. Det er kun én vei - gjennom tennene dine», skal være ett av sitatene forsvareren leste opp fra offerets e-poster.

- Bernd kom til meg av egen fri vilje og ba om å få avsluttet livet. Det var en fin død for ham, sa Meiwes, som innrømmer at han angrer på det han har gjort.

- Jeg trenger ikke gjøre det igjen. Jeg angrer, men kan ikke gjøre opp for det.

Ikke overlagt

Fordi det ikke forelå grunnleggende motiver for drapet, unnlot retten å dømme 42-åringen for overlagt drap. Aktoratet hevdet Meiwes drepte for egen seksuell nytelses skyld, og mente han burde dømmes til livsvarig fengsel. Forsvareren mente Meiwes måtte dømmes for drap på oppfordring, som i Tyskland har en maksimumsstraff på fem års fengsel. Kannibalisme finnes ikke i den tyske straffeloven.

FENGSLET: Kannibalen Armin Meiwes ble i formiddag dømt til åtte og et halvt års fengsel. Her i retten sammen med forsvarer Harald Ermel. Foto: AP/SCANPIX
SPIST: Bernd Juergen Brandes ble kuttet i biter og spist av Armin Meiwes. Foto: AFP/SCANPIX