Alf Vik (43) fra Grimstad er bekreftet drept i terrorangrepet i Algerie. Foto: Tor Ivar Martin Vik.

Etter avtale med fotografen.
Alf Vik (43) fra Grimstad er bekreftet drept i terrorangrepet i Algerie. Foto: Tor Ivar Martin Vik. Etter avtale med fotografen.Vis mer

En fjerde er bekreftet omkommet

Alf Vik ble drept i terrorangrepet mot Statoils anlegg i In Amenas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALGER/ OSLO (Dagbladet): Nå i ettermiddag bekrefter Statoil at en fjerde person som har vært savnet etter terrorangrepet mot Statoils gassanlegg In Amenas 16. januar, er omkommet. Den drepte er Alf Vik (43) fra Grimstad.

Statoil holder nå en pressebriefing i Alger.

- Klokka 16.00 fikk vi bekreftet at Alf Wik er identifisert og drept. Vi tenker på familiene til de som mistet sine kjære. Og nå er det familiene som er i fokus, sier Statoils fungerende landsjef, Rolf Magne Larsen.

- I dyp sorg «Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at Alf Vik er bekreftet død. Vi opplever tunge dager i Statoil. Fire av våre respekterte og kjære kollegaer er ikke lenger blant oss. Et selskap i sorg har sine tanker hos familiene som har mistet sine nærmeste, hos venner og kolleger. Samtidig føler vi med familien som fremdeles venter på endelig beskjed, og deler deres uro og uvisshet», sier konsernsjef Helge Lund i en pressemelding i ettermiddag.
Én savnet
I går ble tre personer av de fem som har vært savnet, bekreftet drept. Disse var Hans Bjone (55) fra Brandbu, Tore Bech (58) fra Bergen og Thomas Snekkevik (35) fra Austrheim ved Bergen. Victor Sneberg (56), Statoils landsjef i Algerie, har fortsatt status som savnet.

Arbeider videre
Sju personer i det norske id-temaet, teknikere, tannleger og rettsmedisinere har jobbet siden sist søndag med å finne de fem nordmennene.

- Det er alltid krevende med slikt id-arbeid, men de omkomne har blitt tatt godt vare på, så de ytre rammene har vært optimale fra Algerie sin side. Vi har hatt gode arbeidsforhold og vi håper å ha id-ene til alle nordmennene i løpet av kort tid, sa nestleder i id-gruppa, Håvard Andre Aalmo (40) til Dagbladet tidligere i dag.

Det er ikke klart når og hvordan nordmennene vil bli sendt hjem. Nordmennene vil bli obdusert når de er tilbake i Norge.

Flere Kripos-etterforskere er på plass i Algerie. De gjennomfører avhør av overlevende og forsøker å skaffe seg et bilde av hva som skjedde terrordagen. Det norske temaet samarbeider i et internasjonalt team.


HER SKJEDDE ANGREPET 16. JANUAR: Statoils gassanlegg In Amenas i Algerie. Fire nordmenn er bekreftet drept, en er fortsatt savnet. Foto: REUTERS/Kjetil Alsvik/Statoil via Scanpix.
HER SKJEDDE ANGREPET 16. JANUAR: Statoils gassanlegg In Amenas i Algerie. Fire nordmenn er bekreftet drept, en er fortsatt savnet. Foto: REUTERS/Kjetil Alsvik/Statoil via Scanpix. Vis mer