En fjerde person død av mystisk virus

Kinesiske myndigheter mener viruset nå smitter mellom mennesker.

SMITTE: Helsevesenet i Kina tror viruset brøt ut her på fiskemarkedet i Wuhan i Kina. Fiskemarkedet har vært stengt siden nyttår. Foto: Noel Celis / AFP / NTB scanpix
SMITTE: Helsevesenet i Kina tror viruset brøt ut her på fiskemarkedet i Wuhan i Kina. Fiskemarkedet har vært stengt siden nyttår. Foto: Noel Celis / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En fjerde person er død, etter å ha blitt smittet av et coronavirus i Wuhan i Kina. Det melder den kinesiske TV-kanalen CCTV. Til sammen er nå over 200 personer smittet.

Den fjerde avdøde er en 89 år gammel mann. Han ble innlagt på sykehus med pustevansker 18. januar. Da hadde han hatt symptomer siden 13. januar, ifølge kanalen.

Nå har Verdens helseorganisasjon (WHO) kalt inn til hastemøte om viruset. Der skal de diskutere om de tror det er fare for at det blir et globalt utbrudd.

Sprer seg

Sist fredag ble det klart at viruset blant annet har spredd seg til Thailand, Sør-Korea og Japan. Mandag bekrefter kinesiske helsemyndigheter at viruset har begynt å smitte mellom mennesker, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I utgangspunktet trodde myndighetene at viruset bare smittet fra dyr til mennesker på et fiskemarked i Wuhan.

En ledende forsker på smittevern i Kina, Zhong Nanshan, sier til South China Morning Post at han mener viruset nå smitter fra person til person. 14 ansatte i helsevesenet har blitt smittet av viruset siden utbruddet, ifølge avisa.

Personen som ble smittet i Japan hadde for eksempel aldri vært på fiskemarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer