DREPT: Mohammad Arshad (52) ble overfalt og døde senere av skadene natt til 28. september. Foto: Olav Olsen / Aftenposten / NTB Scanpix
DREPT: Mohammad Arshad (52) ble overfalt og døde senere av skadene natt til 28. september. Foto: Olav Olsen / Aftenposten / NTB ScanpixVis mer

En fjerde person siktet for pubeier-drap

27-åring siktet for drap eller medvirkning til drap på Mohammad Arshad. En kvinne siktet for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har siktet ytterligere én person for drap eller medvirkning til drap på en 52 år gamle Mohammad Arshad. Det opplyser politiet i en pressemelding. Fra før av er tre personer siktet i saken.

Mohammad Arshad ble funnet drept natt til lørdag 28. september i Otto Sognsvei på Manglerud i Oslo.

En 27 år gammel mann ble i dag siktet og pågrepet i sitt eget hjem i Oslo.

- Han tilhører den samme omgangskretsen som de som tidligere er pågrepet og siktet i saken. Det er det samlede bevisbildet som gjør at vi har siktet denne 27-åringen, sier politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen til Dagbladet.

Selv nekter 27-åringen straffskyld.

- Han nekter enhever befatning med saken. Det er det eneste jeg kan si, sier hans forsvarer, Øystein Storrvik, til Dagbladet.

Falskt alibi I tillegg er en 40 år gammel kvinne fra Bærum pågrepet og siktet for falsk forklaring. Også hun tilhører den samme omgangskretsen.

- Hun er siktet for å ha gitt et falskt alibi til en av de siktede i saken, Ingebrigtsen.

Begge blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Overfalt på gata Arshad var på vei hjem fra jobben på Waldemars Café på St. Hanshaugen da han ble angrepet, og skal i forkant ha ringt kona for å si fra om at han var hjemme om en halvtime. Han døde senere av skadene han ble påført.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet jobber ut fra at Arshad kan ha blitt et helt uskyldig offer for en konflikt mellom personer han kjenner og et kriminelt miljø.

To dager etter drapet opplyste politiet at de kjente til at det skal ha vært en familiekonflikt med tilknytning til Arshad, og kom med en anmodning til alle som har kjørt bil på Manglerud mellom midnatt og klokka 01 den aktuelle natta om å melde seg for politiet.

- Vi kan ikke si sikkert hva som er bakgrunnen og motivet for drapet ennå. Vi arbeider med å avklare dette, og det er fortsatt et spørsmål vi må komme tilbake til, sier Ingebrigtsen.

Tre allerede siktet Politiet har lenge ment at det var flere enn de tre opprinnelig siktede i saken, og har jobbet de siste ni ukene med å avklare hvem og hvor mange som var med på dette. De utelukker heller ikke ytterligere ytterligere pågripelser i saken.

To av de tre opprinnelig siktede sitter i varetekt. En tredje siktet er trolig fortsatt i Pakistan. Han er etterlyst, men er ennå ikke pågrepet.

Norge har ikke utleveringsavtale med Pakistan, og prosessen for å få ham utlevert er derfor mer komplisert enn fra europeiske land. Politiet opplyser at de arbeider med å klargjøre en begjæring om utlevering.