ENORME KREFTER:  Slik så det ut i regjerningskvartalet etter eksplosjonen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ENORME KREFTER: Slik så det ut i regjerningskvartalet etter eksplosjonen. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

- En flodbølge av glass

Liv Signe Navarsetes rådgiver så eksplosjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liv Signe Navarsetes politiske rådgiver i Kommunaldepartementet, Anja Hjelseth (Sp), hadde gått fra jobben da det smalt.

- Jeg var utenfor VG-bygget og ventet på 37-bussen. Det var en strategisk plassering, for å si det sånn. Jeg ble skjermet fra Finansdepartementsbygningen.

Hun forteller at det kom en flodbølge av glass ned fra Høyblokka (Statsministeren kontor).

- Det er den beste måten jeg kan beskrive det på, sier hun og legger til:

- Det er det verste jeg har sett i mitt liv. Jeg tenker mye på de som pårørende til de som omkom. Det er veldig uvirkelig.

- Hva tenkte du da det smalt?

- Jeg tenkte at dette her skjer jo ikke. Deretter ble jeg bare opptatt av å sjekke at folk jeg kjenner hadde det bra. Og så ble jeg kontaktet av mange som lurt på hvordan jeg hadde det. Det er en tragedie at noe slikt skjer Norge, sier hun.

Hjelseth forteller at det nok var flere personer fra politisk ledelse og andre ansatte i regjeringsapparatet på jobb, men at de fleste nok hadde gått fra jobb.

- Ja, de fleste hadde jo godt. En del hadde heldigvis hjemmekontor. Det er sommertid på jobb i staten. Så det var heldigvis få folk der på jobb etter klokken tre. Så vidt vi vet er alle i god behold i Kommunaldepartementet.