- En forbannet plikt å ivareta norske barn

SV-politiker Heikki Holmås mener regjeringen må ta grep for å få kontroll med barnebortføring til utlandet.

KIDNAPPET I ÅTTE ÅR: Faren til Maria tok henne med fra Norge til Algerie på det som skulle være en kort ferietur. Det skulle ta åtte år før hun fikk se sin mor igjen. Foto: Privat
KIDNAPPET I ÅTTE ÅR: Faren til Maria tok henne med fra Norge til Algerie på det som skulle være en kort ferietur. Det skulle ta åtte år før hun fikk se sin mor igjen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||- Dette er norsk barn som vi har en forbannet plikt å ivareta, sier SV-politiker Heikki Holmås til Dagbladet. 

 Han reagerer sterkt på Dagbladets oppslag i dag om Maria som ble kidnappet av sin egen far og hold i fangenskap i åtte år i Algerie.  

For å få kontroll med barnekidnappingen til utlandet, mener Holmås at det bør opprettes en egen avdeling innenfor barnevernet som jobber spesifikt opp mot denne type kidnappingssaker.  

— Vi må styrke det statlige barnevernet. Det kommunale barnevernet har ikke ressurser selv til å jobbe opp mot saker i utlandet, derfor bør de få jobbe systematisk opp mot et nasjonalt kompetansesenter, forklarer han.    

- Styrke ambassadene Holmås mener også de norske utenriksstasjonene må få mer kunnskap:  

— Vi må styrke utenriksstasjonenes arbeid og evne til å ta vare på norske barn som blir kidnappet. Stasjonene må styrkes etter behovene i de ulike landene, sier Holmås  

Maria var 10 år da hun ble kidnappet. I Dagbladet i dag forteller hun at hun ikke fikk hjelp av den norske ambassaden før hun var 18 år.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer