Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En forbrytelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fra tid til annen opplever vi handlinger og saker som etterlater oss i en resignasjon over hva mennesker kan få seg til å gjøre. Det er som om brutaliteten fratar oss ordene og språket. Likskjendingen i Skien er en slik sak. Den er opprørende. Den krenker menneskets verdighet på det groveste. Derfor er handlingen en forbrytelse som ikke bare rammer de pårørende familiene, men også en viktig samfunnskontrakt der det er enighet om noen grenser som ikke skal overskrides.
  • Dessverre kan slike saker bidra til at grenser flyttes. Derfor er det viktig at vi våger å bruke ord og språk som beskriver både maktesløsheten og harmen. Og selvsagt er det viktig at både rettsapparatet og psykiatere gjør sitt. Derimot tror vi ikke det er mulig å sikre seg fullt ut mot slike handlinger. Menneskets verdighet fra vogge til grav kan aldri trygges gjennom alarmsystemer, snarere gjennom klart uttalte verdier og holdninger.