Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En fordel om Listhaug bytter departement før mistillits­forslaget behandles

Det sier Knut Arild Hareide (KrF) til Aftenposten.

KRF-LEDER: Knut Arild Hareide. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KRF-LEDER: Knut Arild Hareide. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF-leder Knut Arild Hareide mener ifølge Aftenposten det ville være bra om justisminister Sylvi Listhaug bytter departement før mistillitsforslaget behandles.

KrF-leder Knut Arild Hareide skriver i en sms til avisen at han har registrert at både Sp og Ap har påpekt at mistillitsforslaget går på tilliten til Frp-statsråden som justisminister.

- Jeg vil ikke spekulere på KrFs videre håndtering, som avklares mandag. Men det vil uansett være en helt annen politisk situasjon i Stortinget på tirsdag om Listhaug da sitter med et annet ansvarsområde enn hun har i dag, skriver han.

- Synes du det ville være en fordel om hun fikk en annen post før mistilliten behandles?

- Ja, det ville være en fordel, skriver Hareide.

Partiet skal mandag avgjøre hvordan de skal stille seg til mistillitsforslaget mot Listhaug. Dersom de stemmer for å felle henne, blir det flertall for det.

Saken oppdateres.

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har fremmet et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, men hva skjer egentlig videre nå? Vi forklarer saken på under to minutter. Video: Frida Andersen / DBTVVis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!