Ordføreren i Oslo:

- En forferdelig og tragisk ulykke

Ordføreren i Oslo sier ulykken i Hareid, der to søstre fra Oslo mistet livet i lynnedslag, berører et helt lokalsamfunn.

PREGET: Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) sier dødsfallene i Hareid berører alle. Foto: Vidar Ruud / NTB
PREGET: Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) sier dødsfallene i Hareid berører alle. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

- Mine varmeste tanker og medfølelse går til søstera som overlevde den forferdelige og tragiske ulykken, foreldrene, familie og venner. Jeg tror dette er en slik hendelse som berører oss alle, sier ordfører i Oslo, Marianne Borgen, til Dagbladet.

Hun har nettopp fått beskjeden om at de tre søstrene som ble rammet av lynnedslaget i Hareid i Møre og Romsdal søndag, er hjemmehørende i Oslo. To av dem mistet livet.

Tilbyr hjelp til de unge

Mandag gikk politiet ut med navnet på de omkomne. Det var Benedicte (18) og Victoria Myrset (12) som døde i ulykken.

- Ulykken berører også oss i Oslo, og jeg har kontaktet byrådslederen for å sørge for at vi har en beredskap stående klar til familien kommer hjem. Dette berører et helt lokalsamfunn, og både barn og ungdommer. Nå er skolene stengt, men vi må sørge for at et apparat og tilbud står klart, dersom noen trenger det allerede nå, sier Borgen.

SMALT: Jarle Hersvik filmet et lynnedslag på Melshornet. Det voldsomme værskiftet fikk et tragisk utflall på Sunnmøre. Video: Jarle Hersvik. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Dypt tragisk

Ordfører Bernt Brandal i Hareid kommune møtte pressen tidligere mandag. Han er sterkt preget etter ulykken i kommunen.

- Dette er en dypt tragisk hendelse som preger oss alle, sier Brandal til Dagbladet.

Sokneprest Lars Hartig-Tangedal sier at hendelsen berører hele bygda.

- Det berører jo samtlige av oss her på Hareid. Det er en forferdelig situasjon for en familie å komme i , og det er et grusomt tapt, sier Hartig-Tangedal til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer