FANT DØD BABY I INNKJØRSELEN: Det var kona i huset som fant en pose med en død baby da hun kom hjem fra legen i dag tidlig. - Heldigvis så vi ikke oppi posen, sier naboen hennes. begge kvinnene tenkte det var en katt i posen. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
FANT DØD BABY I INNKJØRSELEN: Det var kona i huset som fant en pose med en død baby da hun kom hjem fra legen i dag tidlig. - Heldigvis så vi ikke oppi posen, sier naboen hennes. begge kvinnene tenkte det var en katt i posen. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

- En forferdelig opplevelse

De to damene trodde de fant en katt. Det var en død baby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO: (Dagbladet.no): I dag tidlig ble det funnet en død, nyfødt baby i en papirpose utenfor en enebolig på Våland i Stavanger.

- Det var kvinnen i huset som fant den da hun kom hjem fra et legebesøk i morges. I innkjørselen fant hun en pose. Hun turte ikke se oppi posen, men så at det var noe tepper og sånt oppi der, forteller ei eldre nabokvinne til Dagbladet.no.

Hun er både sliten og sjokkert etter den traumatiske opplevelsen, og har allerede blitt avhørt av politiet. Hun ønsker derfor ikke å få navnet sitt på trykk.

Tok med posen til naboen
Kvinnen som fant posen tok den med seg til nabokvinnen.

- Jeg kjente på posen, og den kjentes ganske tung ut. Jeg trodde først det var en katt, etter vekten å dømme, sier hun.

De to damene så ikke oppi posen.

- Vi ringte til politiet, og de var her etter bare noen minutter. Naboen tok med seg posen ut og satte den utenfor huset, forteller den sjokkerte nabokona.

I dag er begge kvinnene veldig glade for at de ikke kikket oppi den hvite Cubus-posen.

- Sa det var en baby
- Politimennene tok på seg hansker og undersøkte innholdet i posen. De fortalte oss at det var en baby, sier nabokona.

Hun er fortsatt preget av den uhyggelige hendelsen, og har datteren på besøk for å trøste å støtte etter den sjokkerende opplevelsen.

- Jeg ble helt sjokkert da jeg skjønte at det var en baby i posen. Dette var en forferdelig opplevelse. Her må det ligge en fryktelig  tragisk hendelse bak.

Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, men beskriver saken som en tragedie. De ber innstendig foreldrene om å melde seg for politiet. Også politimennene som fant babyen er preget av det som skjedde.

Helt nyfødt
Ifølge politiet bar babyen preg av å være helt nyfødt.

Huset der posen med den døde babyen ble funnet ligger like ved en skog. Nabokona som Dagbladet.no snakker med synes det er rart at politiet ikke undersøkte i skogen med hunder.

Asbjørnsensgate, der babyen ble funnet, er ei stille og rolig gate der det stort sett bor eldre mennesker.

- Jeg har ikke sett noen gravide her i nabolaget, sier naboen.

Bred etterforskning
Politiet i Stavanger har bedt om assistanse fra kripos, og får også hjelp av politiet i Sandnes. De går bredt ut i etterforskningen, og har startet avhør av flere av naboene.

Flere skal ha sett posen før kvinnen i huset fant den, men skal ikke ha reagert på at det skulle være noe spesielt med den.

Politiet mener noen må ha lagt posen i innkjørselen til det eldre ekteparet en gang i løpet av natta eller morgenen.

Dagbladet.no følger saken.