- En forferdelig tragedie for Gjesdal

Mann (32) og kvinne (31) fra Gjesdal omkom i en buss på festivalområdet. Varaordfører Torill Idland samlet kriseteamet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Politiet bekreftet i kveld at begge de personene som omkom i en buss på Norway Rock Festival i Kvinesdal tidligere i dag var hjemmehørende i Oltedal i Gjesdal kommune i Rogaland.

Åtte personer ble sendt til sykehus med skader som etter det politi og helsepersonell tror har vært kullosforgiftning.

Det er et samboerpar født i 1976 som har omkommet. Mannen er 32 år, mens kvinnen er 31 år gammel, opplyser politiet til Dagbladet.no.

Samboerparet etterlater seg tre barn.

- Åtte av de i alt ti berørte er fra Gjesdal kommune, sier operasjonsleder Asbjørn Enoksen til Dagbladet.no

- Dette er en forferdelig tragedie for Gjesdal, sier varaordfører Torill Idland i Gjesdal til Dagbladet.no 

Hun forteller at de nå er opptatt av å ta vare på de som har behov for hjelp, og kommunen har nå opprettet et kriseteam som i ettermiddag var samlet på rådhuset.

- Vi har opprettet et psykososialt team som tar hånd om de som har behov for hjelp, sier hun.

ULYKKESBUSSEN: Det var i denne bussen to personer ble funnet døde under Norway rock festival. Politiet bekrefter at begge de to var hjemmehørende i Gjesdal kommune i Rogaland. Foto: Tor Erik Schøder/SCANPIX
ULYKKESBUSSEN: Det var i denne bussen to personer ble funnet døde under Norway rock festival. Politiet bekrefter at begge de to var hjemmehørende i Gjesdal kommune i Rogaland. Foto: Tor Erik Schøder/SCANPIX Vis mer

Klokka 18.30 åpnet de Oltedal kirke. Den vil være åpen utover kvelden.

Har snakket med de rammede 

Fem av de skadde ble sendt til Stavanger Universitetssjukehus. Tre menn på 34, 35 og 40, og to kvinner på 23 og 20 år. De fem er ved bevissthet og tilstanden er stabil.

- Vi har snakket med pasientene. Det virker stabilt, men det er fortsatt noen uavklarte skader som utredes, opplyser informasjonsrådgiver Cathrine Andersen.

Universitetssjukehuset avkrefter at skadene skyldes inntak av alkohol eller narkotiske stoffer.

- De er forgiftet. Vi er ikke sikre på hva slags forgiftning det dreier seg om, men vi tror det er kullosforgiftning, sier Andersen.

Ytterligere tre pasienter er sendt til Sørlandet sykehus.

- Jeg kan bekrefte at situasjonen til de tre er definert som stabil. To er innlagt i Kristiansand, mens en er innlagt i Flekkefjord. Vi er ennå ikke sikre på hva årsaken til forgiftningen er, sier Nina Iversen, organisasjonsdirektør ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

- Uoversiktlig

- En forferdelig tragedie for Gjesdal

Også Kvinesdal kommune har opprettet et kriseteam i anledning ulykken.

- Så langt har det vært en svært vellykket festival. Dette er forferdelig trist. Vi har aktivert kriseteamet og jobber med å finne et sted hvor vi kan ta imot folk som trenger hjelp, sier, sier ordfører Odd Omland (Ap) i Kvinesdal til NTB.

Han påpeker at situasjonen er svært uoversiktlig og at omfanget og detaljene rundt festivaltragedien har vært svært uklare i første timene.

- Vi har ikke oversikt, men vi gjør alt vi kan for å være forberedt, sier Odland.

Saumfarer bussen

Bussen de omkomne var med i, er en moderne dobbeltdekker. På bakgrunn av at det ble registrert høye kullosverdier i blodet til en av de forulempede, har politiet en teori om at det kan ha brent i bussen.

Politiet foretar i kveld omfattende undersøkelser i bussen med sikte på å fastslå hva som egentlig har skjedd.

Tettstedet Oltedal har 6-700 innbyggere og er naturlig nok sterkt preget av ulykken.

Ordfører i Gjesdal kommune, Olaug Vervik Bollestad, var på ferie da hun fikk melding om ulykken. Hun har nå avbrutt ferien og er på vei hjem.