Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En forferdelig tragedie. Hele samfunnet vårt merker dette

Sør-Varanger kommune har satt i gang et kriseteam for å ta vare på de etterlatte etter dødsfallene i Murmansk.

 JOBBER FOR Å BEARBEIDE SORGEN:  Sør-Varanger kommune og ordfører Cecilie Hansen (Sp) igangsatte torsdag kommunens kriseteam etter at to av kommunens innbyggere ble funnet døde i Murmansk. Dette arkivbildet ble tatt i 2013. Foto: Bjørn Langsen/Dagbladet
JOBBER FOR Å BEARBEIDE SORGEN: Sør-Varanger kommune og ordfører Cecilie Hansen (Sp) igangsatte torsdag kommunens kriseteam etter at to av kommunens innbyggere ble funnet døde i Murmansk. Dette arkivbildet ble tatt i 2013. Foto: Bjørn Langsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag ble et norsk ektepar i 30- og 40-årene funnet døde i den russiske byen Murmansk.

Det var VG som først meldte om nyheten.

Paret etterlot seg seks barn og var bosatt i finnmarkskommunen Sør-Varanger. Der ble et kommunalt kriseteam torsdag satt i gang for å ta vare på de pårørende, skriver iFinnmark.no.

- Dette er en forferdelig tragedie for oss. Vi er en liten kommune der mange kjenner familien, og det er nesten ikke mulig å tenke seg hva de har gått igjennom de siste dagene, sier ordfører Cecilie Hansen (Sp) til Dagbladet.

Ordføreren sier at kriseteamet blant annet inneholder ansatte i kommunens barnevern, og jobber både med å ivareta parets barn og andre pårørende i samfunnet.

- Det viktigste nå er å legge best til rette for barna, og å legge til rette for at samfunnet får bearbeidet denne tragedien på en best mulig måte. Dette blir en tøff periode for mange, sier Hansen om tiden framover.

Hun håper at det foregår en lignende prosess i Russland, der en av de to døde kommer fra.

Dødsfallene etterforskes nå av russisk politi.

Det er foreløpig uklart om det har skjedd noe kriminelt, men norske myndigheter avventer resultatene fra en obduksjon utført av russiske rettsmedisinere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!