- En forferdelig tragedie

GOL (Dagbladet): - NSB Gods har aldri tidligere vært innblandet i en ulykke med slike dimensjoner. Det sier direktør Kjell Frøyslid i NSB Gods til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frøyslid og matriellsjef Thor J. Vasset kom til Gol i går ettermiddag for å vise medfølelse med de pårørende, og om mulig hjelpe lensmannskontoret i den tidlige delen av etterforskningen. - Det er en veldig følsom situasjon hvor vi alle er rammet. Det er en forferdelig tragedie som har rammet bygda, sier Frøyslid. Verken Frøyslid eller Vasset ville i går begi seg inn på noe som helst av mulige forklaringer på hvordan ulykken kunne skje. Lokomotivføreren - som var alene på ulykkesstedet i de første fryktelige minuttene etter kollisjonen - fikk den hjelpen som NSB rutinemessig setter i gang i slike siutuasjoner. - Føreren er blitt tatt ut av tjeneste, og har fått hjelp fra et team med både lege og psykolog som har vært sammen med ham i dag, sier informasjonssjef Jan Egil Nyland i NSB til Dagbladet.

Ingen tall

Både togledelsen og transportledelsen i NSB er sentrale i arbeidet i slike ulykker. Det var de også etter at ulykkesbudskapet kom fra Gol natt til i går. - Etter vanlig prosedyre ble det straks etter ulykken tatt kontakt med to andre lokførere i distriktet. Den ene kom hit og tok seg av føreren som var i toget, mens den andre tok toget til Oslo, sier Kjell Frøyslid. NSB Gods har ingen statistikk over ulykker. - Det skjer så sjelden at vi ikke har noe tallmateriale på dette, sier Thor J. Vasset.

700 tonn

På vanlige virkedager har NSB fire- fem godstog i hver retning på strekningen Oslo- Bergen. Togsettene, som frakter mellom 45 og 50 containere, er om lag 450 meter lange, og kan veie opptil 700 tonn. Ved passering av en stasjon kommer godstogene normalt i ordinær hastighet, som er ca. 90 km/t. Verken Frøyslid eller Vasset ville spekulere på hastigheten til ulykkestoget. Ferdsskriveren som var om bord i lokomotivet ble brakt til NSBs kontor på Grorud i Oslo i går morges.

NSB-DIREKTØR: Verken Kjell Frøyslid i NSB Gods eller andre fra NSB ville i går spekulere på hvordan ulykken kunne skje.