Presset: Frp-leder Siv Jensen gjør seg klar for partiets første sentralstyremøte uten Bård Hoksrud mandag formiddag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Presset: Frp-leder Siv Jensen gjør seg klar for partiets første sentralstyremøte uten Bård Hoksrud mandag formiddag. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- En fornærmelse mot alle Frp-ere

Jensen mener det er helt tilfeldig at sex-skandaler har felt to av partiets sentralstyremedlemmer i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Fremskrittspartiets sentralstyre var i dag samlet for første gang etter det elendige valgresultatet for to uker siden. 

Det er også første gang stortingsrepresentant Bård Hoksrud ikke tar plass ved bordet. Hoksrud trakk seg fra alle verv i partiet etter å ha innrømmet på TV 2 å ha kjøpt sex i Riga i Latvia.

I mars måtte tidligere Fpu-leder Trond Birkedal forlate sentralstyret, etter at han ble siktet for utuktig omgang og seksuelt krenkende atferd mot unge partimedlemmer i sin leilighet i Stavanger.   

Men en hardt presset partileder Siv Jensen nekter for at det finnes en ukultur i Fremskrittspartiet.

- Tilfeldig

- Hva forteller det deg at to av sentralstyrets medlemmer i år har trukket seg etter anklager om lovbrudd?

- Det forteller meg at det er det som er situasjonen, og at vi har fått to nye faste medlemmer i sentralstyret, sier Jensen til Dagbladet på vei inn til møtet.  

- Er det tilfeldig at dette skjer i Frp?  

- Det vil jeg tro, ja. Påstander om at dette spesielt gjelder Frp, tar jeg avstand fra. Det mener jeg er en fornærmelse mot alle våre medlemmer og tillitsvalgte. Det vil jeg rett og slett ikke gå med på, sier Jensen.  

Sint på pressen

Sentralstyret møttes i Fremskrittspartiets lokaler på Karl Johan, for blant annet å diskutere det katastrofale valgresultatet. Partiets oppslutning stupte 6,1 prosentpoeng fra forrige kommunestyrevalg, til 11,4.

Partilederen benyttet sjansen til å gjenta sin kraftige kritikk av pressen. Hun mener Frp forskjellsbehandles når politikere blir avslørt i sex-skandaler, og peker på at en overgrepssiktet ordfører fortsatt er anonymisert av mediene.    

- Den fremstår som en alvorlig sak. Det er ikke opp til meg å karakterisere, men jeg registrerer bare at en sak som i hvertfall åpenbart er like alvorlig, er anonymisert. Det er det store paradokset som jeg har tillatt meg å peke på.  

- Mener du Hoksrud-saken fremstår som en alvorlig sak?  

- Jeg mener at lovbrudd er uheldig, og at man ar en plikt som borger til å følge norsk lov. Gjør man ikke det, må man ta konsekvensene.

Vanskelige saker - Hvordan har Hoksrud-saken påvirket stemningen i partiet?

- Jeg tror i og for seg ikke det har påvirket stemningen i negativ retning. Jeg tror vi blir kampklare, rede til å brette opp ermene og gyve på, sier Jensen.

Etter at Bård Hoksrud forrige uke trakk seg fra alle verv i partiet, tar 1. varamedlem Pål Morten Borgli hans faste plass. Borgli rykker opp i en tung tid for partiet.

- Har du vært med på en vanskeligere til for Frp enn de siste ukene?

- Når du er med i organisasjonsliv og politikk og samfunnsliv, så dukker det av og til opp vanskelige saker. Hva som har vært vanskeligst klarer jeg ikke akkurat å si, men det har i hvert fall ikke vært en uhåndterbar situasjon de siste fjorten dagene, sier han til Dagbladet.

43 år gamle Borgli er fersk varaordfører i Sandnes. Der har Fremskrittspartiet et valgteknisk samarbeid med de rødgrønne partiene Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet.