- En fornuftig og god tildeling

- Vil rette økt oppmerksomhet mot barns rett til utdanning, mener Frps parlamentariske leder, Harald T. Nesvik.

GOD PRIS: Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik mener Nobel-komiteen har gjort en god tildeling i år. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GOD PRIS: Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik mener Nobel-komiteen har gjort en god tildeling i år. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en fornuftig og god tildeling. Det de jobber for er viktig for å forhindre undertrykkelse, som barnearbeid og barns rett til utdanning, sier Nesvik.

Velfortjent Han mener prisen er velfortjent og vil bli vel mottatt.

-At Malala Yousafzai og Kailash Satyrarthi tildeles Nobels fredspris vil sette økt fokus på disse problemene, og er godt innenfor Nobels testamente, fortsetter han.
 
Han sier han håper prisen bidrar til å styrke jenters mulighet til utdanning, mot ekstreme krefter.

Barns rettigheter Trine Skei Grande er glad for at prisen er delt, slik at det blir et fokus på barns rettigheter generelt.

- Det er flott at et barn kan motta en fredspris. Det understreker at barn har rett til å bli hørt, sier Venstre-lederen.

Også KrF mener prisen er en viktig pris for barns rettigheter og for kampen mot ekstremisme.

 - Nobelprisen løfter barns rettigheter, særlig retten til skole og kampen mot barnearbeid, sier KrFs stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad i en kommentar til at Nobels fredspris for 2014 tildeles Kailash Satyarthi og Malala Yousafzay for deres kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom og for alle barns rett til utdannelse.

Modig arbeid - Prisen er en anerkjennelse av det modige arbeidet til den muslimske jenta Malala Yousafzay fra Pakistan og hinduen Kailash Satyarthi fra India, som lenge har kjempet mot utnyttelse av barn i sitt hjemland.

Prisen har derfor også en kritisk brodd mot myndighetene i disse to landene, som ikke har maktet å gi landets barn sine grunnleggende rettigheter, sier Ropstad.

Dialog - Dette er en viktig og riktig pris mot barnearbeid. Samtidig gir den et signal som om dialog og fred mellom ulike folkegrupper og ulike religioner, sier Ropstad