- En frisone, sier tidligere psykiatri-innlagt om slike balkonger

Arild Haverud mener kritikken mot balkongene ved Sykehuset i Østfold er «tåpelig».

OMSTRIDT: Psykiatri-nestor Einar Kringlen er en av dem som har gått ut med hard kritikk mot disse verandaene ved det nye Sykehuset i Østfold, som er innflyttingsklart i mai neste år. Foto: Privat
OMSTRIDT: Psykiatri-nestor Einar Kringlen er en av dem som har gått ut med hard kritikk mot disse verandaene ved det nye Sykehuset i Østfold, som er innflyttingsklart i mai neste år. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verandaene for psykiatri-pasienter ved skjermet enhet på det snart innflyttingsklare Sykehuset i Østfold har fått skarp kritikk fordi de er utrustet med jernstenger og sprinkler.

Pasientombudet i Østfold, lederne av to kontrollkommisjoner og  psykiatri-nestor Einar Kringlen mener verandaene likner på «bur» eller «fengsel», og at de er stigmatiserende.

Men nå tar Østfold-mannen Arild Haverud (49) - som selv har vært innlagt på psykiatrisk sykehus flere ganger - til motmæle.

- Det irriterer meg å høre at disse balkongene skal være et gufs fra fortida, sier han om uttalelsene fra Pasientombudet i Østfold.

- En nytelse Haverud lider av sosial fobi, depresjon og angst. Senest i sommer var han innlagt ved Norra Älvsborgs Länssjukhus i Sverige, hvor han har vært bosatt de siste årene. Der var det også balkonger med sprinkler.

- Balkongen var utrolig god å ha, særlig om sommeren. Den hadde et enkelt kunstig gress. Og møbler av plast. Men det å komme ut der og få frisk luft, kjenne sola, var en ren nytelse, sier han.

- Men kan det ikke virke stigmatiserende, fordi en slik veranda gir inntrykk av et fengsel?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer