- En fryktet pengeinnkrever

Kriminelle venner av 27-åringen som ble funnet drept i den utbrente bilen i Arendal, tror drapet kan være utført av et offer for 27-åringens brutale pengeinnkreving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den foreløpige obduksjonsrapporten viser bare at den døde i bilen var en forholdsvis ung mann, sier politiinspektør Jon Hermansen i Agder politidistrikt.

Dagbladet får likevel bekreftet at politiet tror den 27-årige Oslo-mannen av pakistansk opprinnelse ble slått i hjel med en stump gjenstand. Etterpå skal de ukjente gjerningsmennene ha plassert han i leiebilen og deretter dynket bilen med brennbar væske før de tente på. 27-åringen var så sterkt forbrent at brannmannskapene først etter en halv times slokkearbeid oppdaget at det var rester av et menneske i vraket.

Falsk heroin

27-åringen har vært en av de sentrale lederne i den fryktede A-gjengen, og har lenge vært i politiets søkelys. Han har vært kjent for narkotikaomsetning, pengeinnkreving, torpedovirksomhet og grov vold.

Onsdag 5. mars i år slo tungt bevæpnet politiet til og arresterte ham. I bilen fant etterforskerne et halvt kilo hvitt pulver, som de trodde var heroin.

I stedet for å knekke sammen var 27-åringen avslappet og rolig, til narkoetterforskernes store forundring. Og bare noen timer før han skulle framstilles for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett, kom forklaringen:

Analysen av det beslaglagte stoffet viste at det ikke var heroin som var gjemt i bilen.

Halvkiloen var juks. 27-åringen hadde pakket inn proteinpulver for å avsløre en tyster.

Ifølge andre kriminelle fikk han da bekreftet at en ung norsk kvinne hadde tystet på ham.

Han ble deretter løslatt.

Dagbladet får bekreftet at politiet i lengre tid har jaktet på 27-åringen. Ifølge politiets egne opplysninger og informasjon fra tystere skal den nå drepte mannen ha vært stor på narkotikaomsetning.

Ved siden av narkotika var 27-åringen kjent for rå og hensynsløs pengeinnkreving. Dagbladet er kjent med et forsøk på å presse en familie til å overføre en eiendom verdt flere millioner kroner. Det skal ha blitt brukt usedvanlig hensynsløse metoder for å skremme familien.

Dagbladet får også bekreftet andre brutale forhold som knyttes direkte til den drepte mannen.

Sjekker MC-miljø

Overfor Dagbladet blir det skissert tre sannsynlige årsaker til drapet. 27-åringen har presset og krevd inn penger fra personer som har gått lei og til slutt ikke fant seg i å bli tråkket på.Han hadde uoppgjort gjeld.Rasister i et miljø på Sørlandet likte dårlig at en mørkhudet mann med mye penger «forsynte» seg med stedets damer.

Men samtidig blir det ikke utelukket at drapet kan settes i direkte sammenheng med andre kriminelle organisasjoner.

Dagbladet får bekreftet at politiet både sjekker MC-miljøet og et tungt belastet etnisk kriminelt miljø som har mer eller mindre full kontroll over narkotikaomsetningen i Vestfold og Telemark og på Sørlandet.

Kriminelle avviser bestemt at det kan være en konflikt mellom 27-åringen og MC-miljøet. Men politiet utelukker det ikke, og undersøker forholdene.

Skulle det derimot vise seg at det er en annen kriminell etnisk gruppe som drepte 27-åringen og deretter utslettet alle spor, er drapet trolig første steg inn i en ny og brutal bandekrig.

Da vil drapet bli hevnet.

- Det er et rimelig sterkt signal å slå folk i hjel og deretter plassere kroppen i en bil og helle på store mengder brennbar væske for så å tenne på. Det er hva vi må kalle en klar markering, sier en kilde.

Fra utlandet er det kjent at kriminelle ligaer kan utføre barbariske drap for å gi advarsler. Både i Tyskland og Nederland har det de siste åra vært kriminelle etniske bander som har utført makabre handlinger for å skremme bort andre kriminelle. De siste åra har 27-åringen i en periode hatt tilhold i en Vestfold-by. Forholdet til en norsk kvinne i byen skal ha blitt avviklet i fjor sommer.

Han har også oppholdt seg i perioder i Arendal. I sørlandsbyen har han hatt en nær venn.

Vennskapet blir karakterisert som både personlig, forretningsmessig og økonomisk lukrativt for begge.

Det var i går umulig for Dagbladet å få bekreftet eller avkreftet om politiet har vært i kontakt med nordmannen. Overfor andre skal 27-åringen sist uke ha bekreftet at han igjen skulle besøke sin venn i Arendal.

TAUSE SPOR: Det utbrente bilvraket saumfares på jakt etter bevis som kan felle 27-åringens mordere. Kriminaltekniker Gunstein Kalhovd og Kripos-etterforsker Harald Dybdahl (bak) sikret seg i går rester av brennbar væske fra vraket.