- En fullskala krig har begynt

Rystende meldinger fra innsida av Azovstal.

ILDBOMBE: En video lagt ut på Telegram av rådgiveren til Mariupols ordfører, Petro Andriutsjenko, viser russiske styrker tilsynelatende bruke fosforbomber over stålverket Azovstal. Video: Telegram @Petro_Andriutsjenko / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I snart tre måneder har det pågått brutale kamper i Mariupol, som siden invasjonens første dag har vært under kraftig bombardement og beleiring.

Livsnødvendigheter som mat, vann og strøm har ikke vært å oppdrive i strategiske havnebyen. Likevel har tusenvis av soldater i stålverket Azovstal holdt ut, omringet av russerne på alle kanter.

Operasjonen for å få de gjenværende ukrainske soldatene til å overgi seg har vært massiv, og denne uka skal 1730 av krigerne som forskanset seg i stålverket ha lagt ned våpnene og blitt høyprofilerte krigsfanger, ifølge Russlands forsvarsdepartement.

Men det er sannsynligvis fortsatt hundrevis av soldater igjen i det beleirede industrianlegget - og nå kommer det nye meldinger fra innsida, skriver CNN.

- Ikke over

En av dem som fremdeles befinner seg på innsida av stålverket, er stabssjef for Azov-regimet, Bohdan Krotevytsj.

Han har de siste dagene publisert flere meldinger på sine sosiale medier-kontoer. Onsdag avviste han at han ville overgi seg.

- Krigen er ikke over. En fullskala krig har nettopp begynt, skrev han i et innlegg på Instagram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer