Krigen i Ukraina:

- En «game changer»

Vestens stadig mer omfattende støtte til Ukraina er en «game changer», mener norsk brigader.

SIGNAL: Brigader Eystein Kvarving forklarer hva Russland kan bruke atomvåpen til. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden invasjonens første dager, har vestlige land gått stadig hardere til verks med sin Ukraina-støtte, og flere stormakter han den siste tida ropt høyt om at våpenstøtten må bli mer omfattende og tyngre.

- Hvis du ser helheten i det, har det vært en ganske massiv støtte til Ukraina. Så det er en «game changer» i seg selv. Vi ser nå at det gis tyngre våpen, artilleri og skyts, som vil gi god effekt på slagmarken, sier brigader Eystein Kvarving, som er kommunikasjonssjef for forsvarssjefen, til Dagbladet TV.

- Til stor hjelp

Han trekker også fra nattas nyhet fra The New York Times, som får opplyst av to høytstående amerikanske tjenestemenn, at USA har bidratt med etterretning som har hjulpet Ukraina med å drepe flere russiske generaler.

- Nå skal ikke jeg spekulere i det, men om det stemmer at USA har delt viktig etterretning med Ukraina, slik internasjonale medier skriver, så er det også en type «game changer», og til veldig stor hjelp for ukrainske myndigheter og militære, mener Kvarving.

- Viktig signal

Den siste tida har ukrainske styrker også vist at de er kapable til å ta tilbake terreng. Landets nest største by, Kharkiv, nordøst i Ukraina, var tidligere under russisk kontroll, men er nå tilbake i ukrainske hender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer