Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En ganske vanlig fyr

Navn: Tore Strømøy Alder: 40 Yrke: Programleder

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jo da, han er så absolutt kjendis, i kategorien A til og med, men det er ikke akkurat noe glamorøst over Tore Strømøy. Han er ingen Wenche Foss, kan du si, og han prøver heller ikke å være det. I den sammenheng hjelper det lite at han er å finne på lista over «Kjendiser fra Frøya» på hjemkommunens internettsider.

Tore Strømøy er egentlig en ganske vanlig fyr, som drikker Coca-Cola, lytter til Bruce Springsteen og leser Ken Follett. Han er som programmene sine: Enkel og rett fram. Både på og utenfor skjermen prøver han hele tida å være seg selv, like it or not!

Det er mange som ikke liker det, som setter Tore Strømøy på sin hatliste på Internett, sammen med sånne som Vidar Lønn-Arnesen, Burger King og «avtrekkerglade sauebønder». Men det er enda flere som liker det, som setter pris på den jordnære, likeframme programlederstilen, og som synes «hain e' så søt, sjø!».

Nå har han nok hatt behov for andre, litt mindre søte egenskaper også, for å komme dit han er i dag. Tore Strømøy begynte i lokalradioen, men syntes det ble for kjedelig. Han maste seg til å få jobbe med tv, og han greide det takket være stor tro på egne ideer og en enorm ståpåvilje. Når Tore er på sporet av noe, nekter han å la seg stoppe, uansett hvem som prøver å stille seg i veien for ham.

- Jeg er så sikker på konseptene når jeg lager dem, at jeg ikke kan forstå at andre ikke kan se det med en gang, sier Tore selv om dette.

Utholdenheten har han kanskje fra sin tid som kappgjenger, som også skaffet ham en norgesmesterskapstittel. Mens kreativiteten fikk næring fra revyskriverier på Frøya og journalistarbeid i diverse lokalaviser.

Tore Strømøy er et arbeidsjern med stadig nye jern i ilden. Ved siden av tv-jobben, skriver han bøker som gis ut på hans eget forlag, Trygghetsforlaget. Han er en populær konferansier rundt omkring i landet, og han jobber nå med å få reist en stor fornøyelsespark på Heimdal i Trondheim.

Han kan på mange måter virke ustoppelig med sitt gode humør og sine mange påfunn. Men den siste tida har vært tung og vanskelig for den ellers så blide programlederen. Ekteskapet havarerte nylig, og hans mor døde i en trafikkulykke i sommer. I sånne situasjoner får et tv-program ikke den helt store betydningen, ikke engang når det blir en suksess, slik det nye «Tore på sporet» helt sikkert kommer til å bli.