-En gåte at han jukset

Sykehuset beklager rutinesvikt, men skjønner fortsatt ikke hvorfor Jon Sudbø tok snarveier med ansettelsespapirer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morgen legger ledelsen i Rikshospitalet-Radiumhospitalet seg flate i en rapport til helsemyndighetene om ansettelsesrutiner ved de to sammenslåtte sykehusene. I etterdønningene av oppstyret rundt kreftforskeren Jon Sudbø anla myndighetene såkalt tilsynssak mot sykehuset.

Fylkeslegen i Oslo og Akershus vil blant annet ha svar på hvordan sykehuset kunne ansatte Jon Sudbø som overlege på kreftavdelingen uten at hadde papirene i orden. Og i morgen leveres svaret - uten at sykehusledelsen har funnet noen nye momenter de siste ukene.

Innskjerping

- Det har vært en glipp i rutinene, og nå har vi ettertrykkelig innskjerpet i hele systemet her hvordan ting skal være, sier strategidirektør Stein Vaaler til Dagbladet.no. Han er ikke blitt klokere på \'gåten\' Jon Sudbø - framgangsrik kreftforsker og godt likt av sine pasienter i jobbene både som lege og tannlege.

Sudbø hadde et \'hull\' i sin CV da han søkte overlegestillingen. Han manglet dokumentasjon for fullført spesialistutdanning, slik stillingen krever. Sudbø fortalte sin overordnede at han hadde oversendt papirene til spesialistkomiteen i Den norske lægeforening, slik prosedyren er. Det skulle bare være en formalitet før han fikk papirene tilbake med \'godkjent-stempel\'.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer