FUNNET DØD: Politi på vei inn i boligblokken i Karlskrona der en åtte år gammel jente ble funnet død onsdag kveld. Politiet mistenker at jenta er drept og to personer er pågrepet i saken. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpix
FUNNET DØD: Politi på vei inn i boligblokken i Karlskrona der en åtte år gammel jente ble funnet død onsdag kveld. Politiet mistenker at jenta er drept og to personer er pågrepet i saken. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpixVis mer

En gåte hvordan jenta (8) i Sverige ble drept

Foreldrene har ikke fått dødsbudskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et ektepar som skal ha en familierelasjon til den åtte år gamle jenta er siktet for drap, men politiet vet ikke hvordan hun døde.

Hun ble funnet i sitt hjem i Karlskrona med omfattende skader 30. april og døde senere av skadene på sykehus.

Politi- og påtalemyndighet vet fortsatt svært lite om hva som har skjedd med den lille jenta.

- Vi har det ikke klart for oss, sier statsadvokat Pernilla Åhström til Expressen.se.

Nabo vitne 18. april ble Blekinge-politiet varslet om at den åtte år gamle jenta trolig ikke hadde det bra.

En nabo forteller til Blekinge Läns Tidning at jenta hadde blåmerker og skader på beina da de møttes i heisen.

- Hun var så mishandlet at hun ikke kunne gå, sier naboen til avisa.

Ifølge Kvällsposten kontaktet Blekinge-politiet da sosialtjenesten, men der stoppet også saken. Ifølge avisa foretok ikke sosialtjenesten seg noe etter å ha mottatt henvendelsen.

- Vi vil iverksette en intern granskning om hvordan både vi og sosialtjenesten kan forbedre våre rutiner. Det forferdelige som har hendt må aldri skje igjen, uttalte rådmann Börje Dovstad i Karlskrona på en pressekonferanse i går.

Både den pågrepne mannen og kvinnen skal være kjenninger av politiet - han i forbindelse med mishandling og kvinnen i forbindelse med tyveri, ifølge avisa.

Begge nekter straffskyld.

Foreldrene ikke orientert Jenta bodde ikke med foreldrene sine. Hun kom til alene til Sverige en gang før august i fjor.

Da hun kom til landet fant sosialtjenesten verger for henne. Hennes foreldre skal ikke være orientert om at dattera er drept i Sverige.

- Vi jobber med dette. Vi samarbeider med ambassader og Utenriksdepartementet , sier Lotta Hansson ved Blekinge-politiet til avisa.