Pensjon

- En gedigen pensjonsskandale

Rigmor Aasrud, arbeidspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, varsler politisk oppvask. Hun er rystet over at 50 000-90 000 mennesker ikke får pensjonen de har krav på.

PENSJONSRAN: Ap-nestoren Rigmor Aasrud varsler politisk oppvask etter Skatteetatens fersk rapport om at nærmere hundre tusen mennesker kan være utsatt for pensjonsran. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
PENSJONSRAN: Ap-nestoren Rigmor Aasrud varsler politisk oppvask etter Skatteetatens fersk rapport om at nærmere hundre tusen mennesker kan være utsatt for pensjonsran. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere Ap-statsråden mener vi står overfor en gedigen pensjonsskandale.

- Det er fritt fram til å la være å melde inn ansatte i pensjonsordningen. Folk kommer jo ikke til å oppdage det før foreldelsesfristen er gått ut. Vi må få på plass et tilsyn. Finansminister Jan Tore Sanner må gripe inn umiddelbart. Dette er helt uakseptabelt, et regulært pensjonsran, sier Rigmor Aasrud.

Det er ansatte i privat sektor som rammes, slik Dagbladet skrev torsdag:

I en fersk rapport Skatteetaten har utført på oppdrag fra Finansdepartementet slås det fast at mellom 50 000 og 90 000 arbeidstakere i Norge kan være uten rettmessig pensjonssparing.

Siden 2006 har de aller fleste arbeidsgivere vært lovpålagt å ha OTP (obligatorisk tjenestepensjon) for sine ansatte, en minimumspensjon som skal sikre at alle arbeidstakere får spart opp minimum to prosent av lønn mellom 1G og 12G.

I rapporten heter det: «SSB anslår at 50.000-90.000 arbeidstakere kan være uten rettmessig pensjonssparing, og kan få opprettet dette, gitt en mer effektiv utøvelse av tilsyn.»

Glipper for mange

Rigmor Aasrud påpeker at siden ansatte ikke har krav på pensjon før de har tjent 1G, tilsvarende 99 858 kr, blir mange stående uten pensjonsordning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer