Coronaviruset:

- En generasjon er død

Kistene hoper seg opp. Forsvaret er sendt ut for å hente døde mennesker som ligger i hus og leiligheter. Italia sliter med å håndtere alle corona-ofrene.

DØDSANNONSER: Avisene i Italia bærer preg av av store tapene landet har lidd etter coronavirusets utbrudd. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kister ligger på rekke og rad, klare til å bæres inn i kirkene i Bergamo, nord i Italia. I en rekke hjem ligger døde mennesker i dagevis i avstengte rom, i påvente av å bli hentet av allerede overbelastede begravelsesbyrå. Provinsen med 1,2 millioner innbyggere er så langt den i Italia som har blitt hardest rammet av coronaviruset.

Mens Norge onsdag fikk sitt sjette bekreftede dødsfall som følge av smitte, er situasjonen en helt annen i Italia. Så langt har nærmere 3000 personer mistet livet etter å ha blitt smittet.

I kampen mot spredning av viruset, har samtlige av dem blitt gravlagt eller kremert uten noen form for seremoni, skriver The Guardian.

Med den siste tids høye frekvens av nye offer, begynner situasjonen å bli svært utfordrende. Flere steder har kistene hopet seg opp. Det er rett og slett ikke kapasitet til å ta unna alle de døde.

- Aldri sett noe i nærheten

Tallet øker fremdeles raskt. Så raskt at provinsen torsdag har satt inn forsvaret til å kjøre rundt og hente de døde som ligger rundt i hus og leiligheter rundt omkring i Bergamo, skriver Sky News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer