- En gjeng griser

Forsker Erik Slinde ved Havforskningsinstituttet mener norske fiskere er en gjeng griser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Få ser visst ut til å mene at det er mat de arbeider med, sier forsker Erik Slinde ved Havforsknings-instituttet til avisen Fiskaren.

- Bader i eget blod

Han sier seg overrasket over at norsk fisk i det hele tatt blir godkjent på det internasjonale markedet - og viser videre til den store forekomsten av bakterier i norsk, hvit fiskefilét - «hvor det «ofte er målt mer enn ti millioner bakterier per gram. Mot de 100.000 japanerne aksepterer i fisk som skal brukes til sushi og sashimi.»

Slinde mener norske fiskere ikke har noen som helst respekt for at fisken havner på folks matbord.

Nei, fisken bader i eget blod, og blir nærmest krydret med sigarettaske og måkebæsj, mener han.

- En grov overdrivelse

Norske fiskere raser over utsagnet. Fiskarlaget reagerer på at disse kraftsalvene kommer fra en forsker. Informasjonsansvarlig Knut Arne Høyvik i Norges Fiskarlag mener forskeren setter norsk fisk i vanry, og at utspillet vil skade norsk fiskeindustri.

- Selvsagt finnes det enkelttilfeller som ikke er gode. Men det er et langt sprang fra det til å på generelt grunnlag stemple norsk fisk som nærmest uegna til menneskeføde. En mann som kaller seg forsker, blir sett på som en autoritet, også i utlandet. Og det eneste Slinde bidrar med, er å svekke det generelle omdømmet til norsk fisk i utlandet, basert på mer eller mindre gode bilder fra media, skriver Høyvik i en artikkel på Fiskarlagets nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer