En gjøkunge i banken

Ansettelsen av ny visesentralbanksjef tar tid. Skyldes det at pensjonsfondets avdeling er i ferd med å vokse fra resten, spør Gudleiv Forr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ansettelsen av visesentralbanksjef vekker sjelden støy i mediene. Det er derfor godt i samsvar med denne regelen at det er gått nokså upåaktet hen at stillingen etter Jarle Bergo har vært utlyst noen uker. En åpenbart kvalifisert kandidat, økonomiprofessor Steinar Holden trakk seg like over nyttår. Men nå har Finansdepartementet funnet en ny kandidat, Jan Fredrik Qvigstad, selv en av bankens direktører, og han får ganske sikkert stillingen. I løpet av januar skal vedkommende være på plass, og siden det ofte er slik at visebanksjefen også blir sentralbanksjef, er ansettelsen verd større oppmerksomhet enn den har fått så langt.

Jeg vet ikke hva som førte til at den solide fagmannen Holden trakk sitt kandidatur. Det kan være rett, som han selv sier, at han fant ut at det var morsommere å fortsette på Blindern og forske og undervise enn å sitte med ansvar for renter og pensjonsfond i bankborgen i Kvadraturen under Akershus festning. Og selv om Norges Bank har drevet med mye bemanningsreduksjoner i de seinere år, er det fortsatt en bedrift med et halvt hundre ansatte å ha personalansvar for. Mange fagfolk skygger unna slike oppgaver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer