Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En gledens dag, sier Åpen Kirkegruppe

- Dette er en gledens dag. Det står stor respekt av biskop Köhns avgjørelse, sier lederen av Åpen Kirkegruppe for lesbiske og homofile, Tore Holte Follestad

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ved å følge sin egen overbevisning viser biskop Köhn at hun tar mennesker på alvor og lar Kirken være en frigjørende kraft i mange menneskers liv. Selv om de fleste biskopene er imot Köhns beslutning, er dette et viktig signal i en tid der budskapet om Jesus Kristus drukner i diskusjoner som mennesker lager, mener Tore Holte Follestad. Han berømmer Köhn for å ha stått imot det massive presset fra andre sterke krefter innenfor Den norske kirke.

- Det er ikke bare en gledelig dag for kristne homofile, men også for heterofile, mener Holte Follestad.

Det er likevel usikkert om det blir lettere for homofile i partnerskap å få jobb i vigslete stillinger i Hamar bispedømme enn andre steder i landet.

- Det er ikke jeg som ansetter. Det er det bispedømmerådet som gjør. Men jeg ønsker ikke at ansettelser i Kirken skal vurderes verken ut fra kjønn eller seksuell legning, sier Rosemarie Köhn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media