- En god forrett for oss

Statoil-sjefens ønske om større lønnsforskjeller og NHOs overdådige etegilde skjerper appetitten i LO. - En god forrett foran lønnsoppgjøret. Dette gir oss gode grunner til å legge vekk moderasjonslinja, sier LOs distriktssekretær i Rogaland, Svein Fjellheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I LO-kretser vet man nesten ikke om man skal le eller grine over at hovedpartner NHO nok en gang tråkker i salaten foran et oppgjør.

- Ifølge NHOs egne folk står vi foran det tøffeste lønnsoppgjøret på mange år. Det blir ikke mindre tøft når de opptrer som de gjør, sier Fjellheim som styrer LOs tropper i Staoils eget fylke. I går hadde han samtaler med LO-leder Yngve Hågensen som besøkte Hydro Aluminium på Karmøy.

Fjellheim mener næringslivets toppledere er uten antenner og mangler forståelse for psykologien rundt et tariffoppgjør. Særlig reagerer han på Statoil-sjef Harald Norviks uttalelser.

- At nordmenn må akseptere større forskjeller er et tøvete utgangspunkt. Norske lederlønninger er høye nok. Jeg aksepterer ikke argumentasjonen om at man behøver å gi så høy lønn for å rekruttere de beste lederne. Det er mye annet enn lønnsnivået som avgjør om lederskapet er godt. Norske kirkegårder er fulle av uunnværlige mennesker, men verden går videre.

- Norske lederlønninger har allerede økt betydelig mer enn arbeidsfolks lønn. Det til tross for at NHO og LO i fjor ble enige om en formulering som fastslår at alle grupper skal holde seg innenfor de vedtatte rammer.

Fjellheim mener NHO opptrer useriøst når organisasjonen likevel lar toppledere i egne medlemsbedrifter sprenge rammene.

- Det gir våre medlemmer særdeles gode argumenter for å legge vekk moderasjonslinja. Hvis lederne tar ut betydelige lønnstillegg, må det bety at bedriftene går så det suser. Da skal det bare mangle om ikke dette også skal gjelde arbeidstakerne.