Født på flukt i Siem Pilot

En gutt er født om bord på redningsskipet Siem Pilot

- Alt bra med mor og barn. 

TOK IMOT EN GUTT: Mannskapet på Siem Pilot forteller at en liten gutt er født om bord på redningsskipet. Foto: SIEM PILOT / Kripos / Twitter
TOK IMOT EN GUTT: Mannskapet på Siem Pilot forteller at en liten gutt er født om bord på redningsskipet. Foto: SIEM PILOT / Kripos / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): «975 reddet i løpet av de siste dagene. Nå er 975 blitt 976. En liten gutt er født om bord. Alt bra med mor og barn.»

Det skriver Kripos på Twitter lørdag, etter nok en stor redningsaksjon i Middelhavet.

Siem Pilot har sammen med skipet Peter Henry von Koss i over halvannet år reddet flyktninger og andre mennesker ut av Middelhavet og brakt dem trygt til havn i Italia og Hellas. I utgangspunktet skulle de tjenestegjøre i et halvt år, men oppdraget er forlenget inn i 2017.

Det på grunn av den stadige strømmen av mennesker på flukt i båter på havet, skriver NTB.

Ifølge Politidirektoratet har de to skipene siden våren 2015 reddet 59 000 båtflyktninger fra havet mellom Nord-Afrikas, Midtøstens og Sør-Europas kyst. Redningsarbeidet skjer i samarbeid med EUs grensestyrkeFrontex, og flere andre organisasjoner.

I oktober i fjor ble en annen liten gutt født om bord i det norske skipet. Den gang var det 1100 mennesker om bord i båten - akkurat så mange som er tillatt på én gang, skrev Dagbladet. Den gang var også en fem dager gammel jente blant barna som ble reddet av Siem Pilot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer