Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En halv milliard inntektskroner ble ikke oppgitt

Sjekk selvangivelsen før fristen, oppfordrer Skatteetaten.

MYE SLURV: Skatteeteaten, her ved skattedirektør Svein Kristensen, ber folk sjekke selvangivelsen nøye. Her følger Kristensen trykkingen av 3,9 millioner selvangivelser før de ble sendt ut 22. mars. Trykkingen foregår i Skatteetatens egne lokaler på Helsfyr i Oslo. Foto: Lise Åserud / Scanpix
MYE SLURV: Skatteeteaten, her ved skattedirektør Svein Kristensen, ber folk sjekke selvangivelsen nøye. Her følger Kristensen trykkingen av 3,9 millioner selvangivelser før de ble sendt ut 22. mars. Trykkingen foregår i Skatteetatens egne lokaler på Helsfyr i Oslo. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fristen er 30. april. I fjor fant Skatt Øst 564 millioner kroner i inntekt som ikke var innrapportert.

- Tilleggsskatt på uoppgitt inntekt ilegges med 30 prosent, så det er veldig viktig at man sjekker at alle inntekter er med, sier avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen i Skatt Øst. Hun minner også om at det er viktig å sjekke at alle fradragene er tatt med.

Hver enkelt av oss er selv ansvarlig for at informasjonen i selvangivelsen er riktig og at alt er med.

- Det hender ofte at arbeidsgivere sender lønns- og trekkoppgavene inn så sent at de ikke kommer med på selvangivelsen. I slike tilfelle må skattyter selv sørge for å korrigere selvangivelsen, påpeker Andersen.

De mange millionene i urapportert inntekt som ble oppdaget i fjor, fordelte seg på rundt 8.5000 saker. I 82 av sakene var det snakk om beløp på en halv million eller mer.

I tillegg til inntekt, er det i år ekstra viktig at huseiere sjekker den nye ligningsverdien på boligen sin. Dersom den er satt høyere enn 30 prosent av markedsverdien på boligen, kan den endres før selvangivelsen leveres. En slik endring krever dokumentasjon.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media