En halv milliard til Posten

Fordi den er ulønnsom.

POST OG DITRIKTSPOLITIKK:  Samferdselsministeren vil bruke 518 millioner kroner for at Nordmenn i distriktene skal få like gode posttjenester som de som bor i tettbygde strøk. (Foto: Berit Roald / SCANPIX)
POST OG DITRIKTSPOLITIKK: Samferdselsministeren vil bruke 518 millioner kroner for at Nordmenn i distriktene skal få like gode posttjenester som de som bor i tettbygde strøk. (Foto: Berit Roald / SCANPIX) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Post er infrastruktur. Det er et gode som fellesskapet bør bidra til, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å bruke 518 millioner kroner på å kjøpe ulønnsomme posttjenester fra Posten Norge. Dette for at de skal kunne utføre de tjenestene som de er pållagt av staten gjennom konsesjon, tjenester som er ulønnsomme. Finanskrisen- Mange vil nok reagere på at regjeringa går inn for dette forslaget. Hvordan vil du begrunne det?- På grunn av finanskrisen og mindre post i sirkulasjon, har endel av Postens drift og investeringer blitt satt under press, sier Navarsete. At regjeringen vil kjøpe tjenester av posten nå, er viktig for at tilbudet landet over skal opprettholdes på en god måte, sier hun. - Er dette noe Senterpartiet har jobbet frem i distriktspolitisk ånd?- Nei, regjeringen står samlet om dette, sier navarsete.Velferdsgode- Det forventes at volumet av post vil minke enda mer i fremtiden, i takt med at folk bruker epost og efaktura med videre. Bør staten da bare fortsette å bevilge mer penger til Posten?- Posten er viktig, spesielt for for næringslivet rundt om i distriktene. Selv om mengden post går ned, er det et viktig velferdsgode. Men hvordan det skal organiseres i fremtiden kan man jo diskutere, sier samferdselsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer