Regjeringens krisepakke:

En halv milliard til sommerskoler

Mange elever har mistet mye tid på skolen. Nå setter regjeringen av en halv milliard kroner til ekstra sommerskoler.

PENGER TIL SOMMERSKOLE: Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby under et besøk på Lakkegata skole etter sommeren i fjor. Hun legger i dag fram 500 millioner kroner til ekstra sommerskoler og ulike sommertilbud for elever i grunnskolen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
PENGER TIL SOMMERSKOLE: Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby under et besøk på Lakkegata skole etter sommeren i fjor. Hun legger i dag fram 500 millioner kroner til ekstra sommerskoler og ulike sommertilbud for elever i grunnskolen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært et tøft år for mange elever, og de trenger tilbudene de kan få, sier kunnskapsminister Guri Melby (V) til Dagbladet.

For å møte de økonomiske konsekvensene av corona-krisa, legger regjeringen klokka 12 i dag fram en krisepakke. Ifølge NRK skal den samlet være på i underkant av 50 millarder kroner.

En halv milliard kroner til sommerskole for elevene i grunnskolen, er en del av dette, får Dagbladet bekreftet.

- Større behov enn vanlig

- Vi vet nå at elever som har hatt mye skole på rødt nivå, har hatt et begrenset tilbud. Behovet for sommerskole i 2021 er nok litt større enn vanlig, og her tenker vi at staten også kan bidra, sier Melby og fortsetter:

- Målet er å gi flere unge en mulighet til å delta i faglige, sosiale og kulturelle aktiviteter i skolens sommerferie.

Hun viser til at Oslo i fjor avlyste sommerskolen for 20 000 barn.

- Men særlig under pandemien har disse barna behov for et slikt sommertilbud.

- Nok penger til ordinær skole

Flere har tatt til orde for at det trengs en krisepakke for skolen, som har måttet gjøre store tilpasninger under pandemien, men Melby avviser at det er behov for det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer