En halv milliard Yahoo-kontoer hacket

Selskapet sier en fremmed stat står bak angrepet.

HOVEDKONTOR: Yahoo opplyser at brukerinformasjon til en halv milliard kontoer er blitt stjålet fra dem. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP
HOVEDKONTOR: Yahoo opplyser at brukerinformasjon til en halv milliard kontoer er blitt stjålet fra dem. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Internett-giganten Yahoo bekrefter at de har blitt utsatt for et hacker-angrep og at brukerdata til en halv milliard mennesker er på avveie.

Yahoo er en av verdens aller største leverandører av internet-tjenester som e-post og sky-lagring.

Datainnbruddet skjedde i 2014, men selskapet gir ingen forklaring på hvorfor de ikke varsler sine brukere før nå, nesten to år etter at den personlige informasjonen havnet på avveie.

Selskapet sier at hackerne har fått med seg:

  • Brukernes navn,
  • Epost-adresser
  • Telefonnummer
  • Fødselsdato
  • Datastrenger som viser antallet tegn i passordet
  • Krypterte og ukrypterte sikkerhetsspørsmål med svar

Deaktivert

De understreker at etterforskingen så langt tyder på at hackerne ikke fikk med seg selve passordet eller kredittkort-informasjonen.

Etterforskingen tyder på at det er en statlig aktør som har hacket dem, men i følge Yahoo har ikke hackerne lenger tilgang til systemene deres.

Selskapet han nå deaktivert passordene til de av kundene deres der passordene kan være på avveie. I tillegg ber de alle kunder som ikke har endret passord siden 2014 om å gjøre dette nå.

Selskapet ber nå alle sine kunder om å være på vakt mot mistenkelige endringer i hjemmeområdene og i innboksen.

Statlig hacking

Selskapet viser til at data-angrep fra fremmede stater er et stadig større problem for teknologiselskaper.

I juni ble det kjent at selskapet er på vei til å bli solgt til tele-selskapet Verizon for tilsvarende 39 milliarder kroner. Yahoo var en av de tidlige internett-gigantene og var på slutten av 1990-tallet verdsatt til over åtte hundre milliarder kroner.

Selskapet har møtt sterk konkurranse fra Google, men i mange markeder har de fortsatt en sterk posisjon.

Dagbladet kommer med mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer