En halv million i bot - hver dag

Fra mandag av ilegger Oslo Børs it-selskapet Opticom en halv million kroner i bot - hver dag. Bøtene vil løpe helt til børsen synes den har fått tilstrekkelig informasjon om selskapets avtale med med den amerikanske it-giganten Intel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opticom har vært suspendert på børsen siden fredag i forrige uke på grunn av usikkerhet rundt administrerende direktør Roberth Keiths uttalelser om datterselskapet Thin Film Electronics (TFE) avtale med Intel. Børsen har ifølge TDN Finans aldri før hatt en aksje suspendert over så lang tid i påvente av informasjon.

- Det de har bedt oss om å gjøre er vanskelig og tar tid, sier sa direktør Fussell til iMarkedet tidligere i dag. - Alle nye sanksjoner de gir oss kan ikke endre på dette, sier han.

«En typisk rykteaksje» skriver Oslo Børs om Opticom på sine nettsider, og hevder at selskapet viser «en sjelden mangel på respekt» for sine aksjonærer og markedsplassens mest fundamentale spilleregler.

Nå har børsstyret vedtatt dagbøter for å presse selskapet til å offentliggjøre mer informasjon om samarbeidet med Intel. Fra og med mandag av vil selskapet måtte betale en halv million i bot hver dag så lenge børsdirektøren finner det nødvendig.

Supensjonen av den populære aksjen svir for nettmeglerne og små og store it-spekulanter. Handel med Opticom-aksjer står alene for 25-30 prosent av den daglige omsetningen til Stocknet og Netfonds.

- Det er klart vi taper litt på dette på kort sikt. Kundene får ikke solgt seg ut av Opticom, og det er trist. Men børsen gjør bare det den skal for å holde markedet igang på en skikkelig måte. Vi har full tillit til at børsen gjør det den må, sier NetFonds-sjef Rolf Dammann til dn.no.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

MÅ ÅPNE SEG: Administrerende direktør Roberth Keith må punge ut eller fortelle mer om avtalen med Intel.