Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En halv million samboere

Antall samboere i Norge var i 1998 anslått til rundt en halv million. Hovedtyngden av de samboende er unge mennesker i 20- og 30-årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 200.000 samboere er i 20-årene, mens 160.000 er i 30-årene. Blant folk over 60 år er samboerskap mer sjelden. Rundt 18.000 mennesker i denne aldersgruppen lever sammen uten å være gift, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Intervjuer

Det finnes ikke eksakte opplysninger over antall samboere. Tallene i SSBs statistikk er basert på intervju-undersøkelser. Samboere med felles barn, er et unntak. For denne gruppen har man langt mer presise opplysninger.

Ifølge den løpende familiestatistikken var det per 1. januar 1998 87.000 samboerpar med felles barn. Det vil si at godt og vel hvert tredje samboerpar har barn. Økningen i samboerpar med barn har i de senere år vært langt sterkere enn den generelle økningen i samboerpar.

Ikke gift

Samboere kan deles i to grupper; de som aldri har vært gift og de som har vært gift tidligere. 83 prosent av alle samboere har aldri vært gift. Men blant samboere over 50 år har flertallet vært gift tidligere. I denne gruppen har sju av ti vært gift før, mens tre av ti aldri har vært gift.

For aldersgruppen 35-49 år er det omvendt. Der har tre av ti vært gift tidligere, mens de øvrige aldri har vært gift. I denne aldersgruppen utgjør samboerne totalt 16 prosent av alle kvinner og menn.

(NTB)