Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En halv million vil feire utenlands

En ny undersøkelse viser at svært mange nordmenn vil hilse år 2000 velkommen utenfor landets grenser. Nær en halv million nordmenn har bestilt tur eller har planer om å bestille en utenlandsreise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Saga solreiser har allerede solgt ut alle billettene til Madeira, forteller administrerende direktør i charterturselskapet Gunnar Grosvold. Han legger til at Madeira tradisjonelt er et populært reisemål i jula.

Dyre turer

De mest populære reisemålene er Italia, Frankrike og England. 15 prosent av de som skal reise utenlands nyttårshelgen forteller at de allerede har bestilt tur til et av disse landene. I tillegg planlegger 7 prosent å kjøpe en reise til et av middelshavslandene. Spania og Kanariøyene er også svært attraktive reisemål.

Reiser du utenlands de to ukene i forkant av tusenårsskiftet må du belage deg på å bla opp tusenlappene. I gjennomsnitt ligger prisene på omkring 2500 kroner mer enn ved nyttårsavgangene i fjor.

Reis i januar

Tar du nyttårsfeiringen hjemme, men er interessert i en billig reise, bør du satse på å ha avreisedato 1.januar år 2000. Da vil nemlig prisene falle dramatisk. Svært få vil ønske å reise i januar måned, og reiseselskapene setter derfor ned prisene.

Og du blir ikke alene i gamlelandet. 150 000 nordmenn har planer om å reise innad i Norge. Resten av oss begrenser kanskje utflukten til naboen?