- En hån mot Stine Sofie

KRISTIANSAND (Dagbladet): Bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen fnyser av forsvarer Ben Fegran som mener at rundt 10 års fengsel er passende straff for Jan Helge Andersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvis retten følger Fegrans krav, vil det være en hån mot Stine Sofie spesielt og mot barns rettssikkerhet og den alminnelige rettsoppfatningen generelt, sier Bohinen.

Mammaen til drapsofferet Stine Sofie, Ada Sofie Austagard, var tydelig rystet da forsvarer Fegran presenterte sitt straffeforslag. Hun seg etter hvert sammen og søkte trøst i fanget hos ektemann Hans Christian Brekke.

- Bør få avslag

I sin prosedyre antydet Fegran at Andersen bør dømmes til ca. 15 års fengsel dersom han blir funnet skyldig i tiltalen som omhandler to voldtekter og overlagte drap.

Fegran mener at Andersen bare er skyldig i utuktig omgang og forsettlig drap på Stine Sofie Sørstrønen. For dette bør han dømmes til ca. 10 års fengsel.

Fegran mener at Andersen skal dra nytte av en ny lovbestemmelse som belønner forbrytere som er med på å oppklare lovbrudd.

Bistandsadvokat Bohinen tar sterkt avstand fra Fegrans forsøk på å oppnå rabatt for sin klient. Hun mener Fegran misforstår bakgrunnen for lovendringen:

- Reglene om straffenedsettelse kom for å belønne oppklaring av langt mindre forbrytelser enn barnedrapene i Baneheia, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer