En hånd fra himmelen?

Mannen ombord i yachten trodde en måke slapp en musling på dekk. Han fant en hånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Var det hånda til et lik med avkappede hender og føtter som landet på yachten som lå til kai ved eksklusive Lawrence Village Marina på Long Island i New York City? Eller var det rett og slett en bjørneklo stjålet av en frekk fugl i en hage?

Merkelig er den uansett, historien som verserer i amerikanske medier. I går var hånda - eller kloa - til undersøkelse hos lovens lange arm.

Hånda dukket opp på søndag kveld, da en del båter lå ankret opp ved Lawrence Village Marina, der det var fest ombord på noen av båtene. En av mannskapet på en 58-fots yacht og så på TV da han hørte noe som traff dekk. Han tenkte at det var en måke som slapp et muslingskall på dekket, skriver nyhetsbyrået AP.

Ikke fingeravtrykk

- Han tenkte ikke videre over det, men når han gikk ut på bakdekket lå hånda der, sier politimann John King ifølge Newsday.

Hånda skal ha vært såpass oppløst at det ikke var gjort i en håndvending å identifisere den ved hjelp av fingeravtrykk. Politiet skal dessuten ha utelukket muligheten for at hånda kom ramlende ned fra et fly som tok av eller landet på JFK-flyplassen.

En teori politiet har undersøkt, er om hånda kunne stamme fra et lik som ble funnet på nærliggende Atlantic Bech 10. mai, der både hender og føtter var kappet av.

Bjørneklo?

Mysteriet kan ha en litt mindre makaber løsning, selv om den er luftig nok i seg selv:

Det har seg nemlig slik at en mann sto og stoppet ut en bjørn i hagen sin like i nærheten av marinaen. Han skal ha rapportert at en fugl kan ha stukket av med en del av bjørnen, skriver New York Times.

Vi følger spent med videre, og krysser fingrene for en snarlig løsning av saken.