Jemtland-saken:

- En handling som framstår som en ren henrettelse

Statsadvokat Iris Storås holder sin prosedyre i retten.

TILTALT: Svein Jemtland er tiltalt for å ha drept kona Janne Jemtland natt til 29. desember i fjor. I dag legger statsadvokaten ned sin påstand. Foto: Privat
TILTALT: Svein Jemtland er tiltalt for å ha drept kona Janne Jemtland natt til 29. desember i fjor. I dag legger statsadvokaten ned sin påstand. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): Det er knyttet stor spenning til at aktor Iris Storås skal fortelle hvorfor påtalemyndigheten mener Svein Jemtland (47) er skyldig i å ha drept kona Janne Jemtland (36) natt til 29. desember i fjor.

- Det er påtalemyndigheten som i dag har bevisbyrden. Det er ikke Svein Jemtland som skal motbevise at han ikke drepte sin kone, begynte statsadvokaten i retten.

Videre redegjør Storås for forskjellen mellom rimelig tvil og teoretisk tvil. Rimelig tvil skal alltid komme tiltalte til gode.

- Det vil være noen uklarheter i en slik sak. Det vil være ting man ikke får svar på, enten fordi noen ikke husker eller fordi tiltalte ikke ønsker å forklare seg. Men det er ikke slik at man må være sikker på hvert enkelt moment. Det er konklusjonen man skal være sikker på, sier hun.

- En handling som framstår som en ren henrettelse

- Det er ikke tvilsomt at Janne Jemtland fikk et dødelig skudd i pannen natt til 29. desember, at tiltalte og fornærmede var de eneste til stede og at denne Makaroven er våpenet som ble brukt, fortsetter Storås.

Hun forteller videre at det sentrale spørsmålet er om skuddet gikk av ved et uhell, eller om Svein Jemtland skjøt kona og skal dømmes for drap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer