KOLLAPS:  20 uheldige bilister i Firenze måtte onsdag fastslå at bilene deres ble «slukt», da veien de stod parkert i kollapset. Foto: Maurizio degl'Innocenti / ANSA via AP / NTB scanpix
KOLLAPS: 20 uheldige bilister i Firenze måtte onsdag fastslå at bilene deres ble «slukt», da veien de stod parkert i kollapset. Foto: Maurizio degl'Innocenti / ANSA via AP / NTB scanpixVis mer

En hel gate med parkerte biler kollapset i Firenze

20 uheldige bilister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 20 parkerte biler falt ned i en vannfylt grøft da en gate i tilknytning til Firenzes berømte bro Ponte Vecchio kollapset onsdag, skriver The Guardian.

Rundt 200 meter av veien forsvant da et vannrør under veien kollapset, ifølge byens ordfører Dario Nardella.

Myndighetene har onsdag forsøkt å finne ut av om asfalten i gata tåler vekten av en kran, slik at de kan få løftet bilene ut av grøfta.

- Å se den grøfta 200 meter fra Ponte Vecchio var et slag. Da jeg kom ditt i morges verket hjertet mitt. Men jeg kan forsikre dere om at det ikke er noen fare for menneskene i Firenze og den historiske delen av sentrum er helt trygg, fastslo ordfører Nardella.

Årsaken til kollapsen skal være en flenge i vannrøret. Opposisjonspolitikerne i den italienske byen benyttet anledningen til å lange ut mot både den nåværende ordføreren og hans forgjenger, Matteo Renzi, som nå er Italias statsminister.

- Kollapsen avslører den kriminelle forvaltningen av vannressursene i Firenze, sier Federica Daga i protestpartiet Femstjernersbevegelsen.

Veikollapsen førte bare til materielle skader.