Maren Ueland bisatt:

- En hel nasjon er berørt av noe som ikke skal skje en av våre

Venner og familie tok mandag et siste farvel med Maren Ueland (28).

BISETTES: Maren Ueland ble bisatt i Time kirke 21. januar. Trine Nome holdt en sterk tale til studievenninnen sin. Video: Med tillatelse fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JÆREN (Dagbladet): Utenfor Time kirke på Jæren skinner sola over de grønne og landlige omgivelsene. Allerede en time før bisettelsen skulle starte, var kirka i ferd med å fylles opp.

Alle har møtt opp denne januardagen for å ta farvel med Maren Ueland. Til og med familiehunden Alf Herman er til stede for å ta et siste farvel. På første rad sitter han rolig sammen med den nærmeste familien.

Den gamle kirka er full av blomster, og mye reflekterer Uelands kjærlighet for friluftsliv. Dette kom også tydelig fram i talene.

- Du er fortsatt med meg

- Du hatet å være midtpunkt og fremheve deg selv. I september 2017 fikk jeg gleden av å bli skikkelig godt kjent med deg. Vi forsto da at vi hadde en slags sjelevenn i hverandre, sier Marens studievenninne, Trine Nome, i sin tale.

Hun forteller at hun har sett mye på bilder de siste ukene, og ledd og grått. Hun snakker om at mange mente både hun og Maren hadde dårlig humor, men at de begge var enige om at det var alle andre som hadde dårlig humor.

- Du var helt unik. Stolen din ved kjøkkenbordet er tom, men du er fortsatt med meg. Du og jeg var ingen klemmere, men til gjengjeld var vi flinke til å fortelle hverandre hva vi betydde for hverandre, sier studievenninna, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer