En hel verden la henne for hat. Nå vil hun saksøke flyktningen hun sparket ned

Den ungarske kamerakvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ungarske kamerakvinnen Petra Laszlo ble verdenskjent over natta etter at det dukket opp både fotografier og videoklipp av hvordan hun sparket en syrisk flyktning som forsøkte å ta seg inn i landet med et barn i armene.

Hun fikk sparken selv samme dag, men hevder selv i etterkant at det ikke dreide seg om rasisme, men om frykt.

- Det er vanskelig å ta gode avgjørelser når folk er i panikk. Jeg fortjener ikke den politiske heksejakta mot meg, ei heller drapstruslene, sa hun.

Men hun er derimot ikke ferdig med Osama Abdul Mohsen som hun sendte i bakken den kvelden tidlig i september. Hun akter nå å saksøke ham.

- Endret vitnemål Det er den britiske avisa The Telegraph som omtaler et intervju gjort med russiske medier der Laszlo forteller at hun vil anmelde Mohsen for at han forandret forklaringene sine i etterkant.

- Han endret vitnemål. Opprinnelig ga han skylda til politiet, sier hun.

Hun vil også trekke Facebook for retten. Ifølge hennes forklaring mottok hun en rekke trusler i tiden etter episoden. Hun skal ha bedt Facebook fjerne disse uten at noe ble gjort. Hun forteller også at det er ektemannen hennes som vil gå rettens vei for å få oppreising.

- Mannen min vil bevise min uskyld. For ham er dette nå en æressak, sier hun.

Hun akter å videreføre søksmålene bare hun er ferdig med sin egen sak hjemme i Ungarn. Hun skal nemlig stilles for retten for ordensforstyrrelse.

Nytt liv For Mohsen har ting derimot bedret seg betraktelig etter seansen på den ungarske grensa.

Han har fått jobb på en fotballskole i Madrid, og den 19. september fikk både han og sønnen møte både Real Madrids president Florentino Perez og store deler av stjernegalleriet.

Lille Zaid Abdul entret også gressmatta sammen med selveste Cristiano Ronaldo i forkant av oppgjøret mot Granada.

Angrep Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ringte onsdag til sin russiske kollega Vladimir Putin for å uttrykke bekymring over russiske angrep i Syria. Dette kan føre til at flere legger på flukt, sa Erdogan ifølge NTB.

Erdogan uttrykte i telefonsamtalen bekymring over russiske angrep i Aleppo og områdene rundt. Det er risiko for at angrepene kan avløse en ny bølge flyktninger, sa Erdogan.

Tyrkia mottar brorparten av syriske flyktninger som vil videre til Europa.

Kilder nær Erdogan sier presidenten også understreket overfor Putin at ikke bare opprørere fra Den islamske staten (IS) må bekjempes, men «alle terrorgrupper». Erdogan viste til koblinger mellom den kurdiske YPG-militsen og militante fra den kurdiske PKK-geriljaen i Tyrkia.

Natt til torsdag kom nyheten om at et feltsykehus skal ha blitt rammet av et russisk bombeangrep, og at 13 mennesker skal ha mistet livet.