En helt normal kjempesuksess

BERGEN (Dagbladet): Revyscener i Oslo kjemper om å få artistparet Herborg Kråkevik og Kenneth Sivertsen på besøk. Men kjærestene bare flørter med tigerstaden og har ennå ikke bestemt seg for framtida. Og først skal det spilles «Cabaret» for bergenserne. Uten angst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter at «en stor avis» laget førsteside på mine angstproblemer, har folk ringt til meg for å trøste. Noen har kommet på døra med blomster. Alle tror at jeg er det reddeste mennesket i Norge. Men jeg er forholdsvis normal. Forholdsvis, påstår Kenneth Sivertsen og ler. Han lo imidlertid ikke da han så den førstesiden, og han var snar til å ringe avisa for å oppklare saken. Nå er saken oppklart. Kenneth Sivertsen kom fra det uten varige men, men med litt mindre tillit til deskene i tabloidpressen enn før.

Premiere i kveld

I kveld går kjærestene uredde på scenen på Hotel Norge i Bergen med sin jazzkabaret - «Cabaret». Det er det samme stykke underholdning paret har servert siden 1993, men en del numre har fornyet seg underveis, noe har forbedret seg og noe er helt nytt. Bergensere og vestlendinger går fortsatt mann av huse for å oppleve parets parodier, musikalitet og galskap. Billetter til sommerens forestillinger er snart utsolgt, og kjærestene gleder seg.

Sjalu

- Størsteparten av stykket sitter i hodet fra tidligere. Men vi har det jo slik at vi improviserer. Én forestilling kan utvikle seg ganske annerledes enn en annen, forteller Herborg Kråkevik.

- Typisk at når vi først får interessante spørsmål, så skal du svare, avbryter Kenneth påtatt sjalu.

I sommer bidrar han med ett nytt nummer. Der er han en gammel, sjalu, avdanket og alkoholisert mann som stråler seg i glansen fra sin vakre og fremadstormende kjæreste. Herborg har nemlig opplevd stor suksess i vår for sin hovedrolle i «My Fair Lady» på Den Nationale Scene. Og tilbudene for den unge damen står i kø; både teater, revy og film er på trappene. Herborg holder kortene tett til brystet, men vedgår at teater ga mersmak.

New York- Moster

Den klassiske komponisten Kenneth Sivertsen skriver på sin tredje symfoni. I tillegg lager han et verk for Sigmund Groven og et symfoniorkester. I september skal jazzmusikeren Kenneth til New York for å lage oppfølger til platen «Remembering North». Klovnen Kenneth skal kanskje få hvile litt - helt til paret eventuelt selger seg til Chat Noir eller Dizzie-scenen i Oslo. Og når klovnen hviler, hviler han på Moster i Sunnhordland.

- Vi er to ulike artister. Vi har hver vår karriere, men de møtes i vår jazzkabaret, forteller Herborg.

- Og da er det viktig at vi er venner når vi entrer podiet. Vi har hatt ganske åpenlyse krangler på scenen. Det har sine sider å være kjærester og kolleger. En gang i Odda hadde vi en feide. Jeg skulle synge en stille, vakker sang. Kenneth laget et kjempesurt komp og ødela hele nummeret.

- Herborg led seg gjennom det. Jeg nøt det, smiler Kenneth triumferende og klapper henne forsonende på kinnet. Nå er de venner og vel forlikte. Det er ingen grunn til angst.

ARTISTPARET: - Det er mye improvisert galskap og musikk i vår «Cabaret», sier Herborg Kråkevik (23) og Kenneth Sivertsen (36). I kveld er de klare for nok en premiere på «Cabaret» i Bergen.