Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En helt utrolig mann

Venner og familie av Victor Sneberg (56) er redd en av Statoils beste, kun var på feil sted til feil tid.

LANDSJEF: Statoils landsjef i Algerie Victor Sneberg (56) ble drept i terroranslaget mot Statoil i Algerie. Foto: privat / NTB Scanpix.
LANDSJEF: Statoils landsjef i Algerie Victor Sneberg (56) ble drept i terroranslaget mot Statoil i Algerie. Foto: privat / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i dag bekreftet at Victor Sneberg, Statoils landsjef i Algerie, er død.

Statoil har tidligere bekreftet at Alf Vik (43), Hans M. Bjone (45)Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35) ble drept  i Algerie.

Familiemann Mandag, 21. januar snakket Dagbladet med Magne Grøtteland, som er onkel til Snebergs kone, og var nabo med familien i Sandnes. Han har feiret jul med dem, og beskriver en omtenksom Sneberg.

- Han er en fantastisk mann. En helt utrulig mann, sier Grøtteland til Dagbladet.

- Når jeg har vært der i jula har han alltid vært så god til å varte opp med det beste av det beste. Som nabo var han like fantastisk. Han jobbet mye med huset til familien og hjalp meg også. Så er han flink til å hilse og alltid hyggelig, sier Grøtteland til Dagbladet.  

- Var redd Siden Helge Lund offentliggjorde navnet til de fem savnede etter terroraksjonen i In Aménas har Grøtteland igjen og igjen bladd fram ansiktet til Victor i avisene. Familiemedlemmet forteller om en lyttende mann som så menneskene rundt seg.

- Han lytter nok mer enn han snakker. Men han er også god til å fortelle og veldig kunnskapsrik. Jeg husker jeg møtte han i nabolaget når han var på farten. Jeg spurte hva han skulle ut på nå. Da skulle han holde et foredrag på fransk for flere hundre mennesker! Da ble jeg imponert, sier Grøttedal. 

- Svært sammensveisa Grøtteland forteller at den smarte ingeniøren gled rett inn i familien.

- Han var akkurat som en sønn. Så har de to døtre som er så snille. Den familien er veldig sammensveisa. Dette blir nok et langt kapittel for dem, sier Grøtteland.  

Den eldste av døtrene har gått i farens fotspor og blitt ingeniør. Hun har i likhet med Sneberg forelsket seg i fransk språk. 

- Hun har studert i Frankrike og jobber også i Statoil. Da datteren studerte i utlandet reiste både Victor og kona og besøkte henne flere ganger, sier Grøtteland for å illustrere hvor tette familiebåndene er.

- De er ikke bare en familie de er også hverandres kamerater, forklarer Grøtteland.   

- Han var maks uheldig Da Victor Sneberg i 2010 ble landsjef i Algerie flyttet han til hovedstaden Alger, hvor kontoret hans ligger.  

- Kona hans flyttet også ned dit etter hvert for å være sammen med han, sier Grøttedal.

Snebergs kone var i Algerie da angrepet skjedde, men skal ikke ha vært i In Aménas. Nå er hun trygt hjemme i Norge. Sneberg har jobbet i Statoil helt siden sommeren 1985.  I Statoil ble han godt kjent med Bjørn Vidar Lerøen. Han synes situasjonen er ekstra trist fordi Sneberg egentlig ikke holdt til i In Aménas. 

- Han var maksimalt uheldig. Det var ikke der han hadde kontor. Turen til In Aménas ble nok tatt fordi det var fri dagen etter og det passet å besøke anlegget da, sier Lerøen til Dagbladet.   

Han spiste ofte lunsj med Sneberg da de jobbet sammen i Statoil. De to fant en god tone og fortsatte å ha kontakt selv etter Lerøen sluttet i selskapet. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!