Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En helt vanlig familiefar når han var hjemme

Trond Bolle (41) etterlater seg kone og to barn. Den andre fra kommunen som blir drept i Afghanistan.

 MINNEPROTOKOLL:  Trond Bolle (til høyre) og de tre andre drepte blir minnet av soldatkolleger i Meymaneh i dag. FOTO: FORSVARET.
MINNEPROTOKOLL: Trond Bolle (til høyre) og de tre andre drepte blir minnet av soldatkolleger i Meymaneh i dag. FOTO: FORSVARET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Trond Bolle, en av soldatene som i går mistet livet i Afghanistan, deltok i fjor i den mye omtalte
private aksjonen for å hente Skah-barna i Marokko, skriver VG nett.

Etter den langvarige foreldrekonflikten mellom Cecilie Hopstock og OL-mesteren Khalid Skah gikk den erfarne marinejegeren Bolle, sammen med to kolleger, til aksjon for å hente parets to barn til Norge, skriver avisa.

Aksjonen førte til en diplomatsik tilspisset situasjon mellom Norge og Marokko.

 PÅ HALV STANG:  Det flagges på halv stang utenfor rådhuset i dag.  Foto: Østre Toten kommune.
PÅ HALV STANG: Det flagges på halv stang utenfor rådhuset i dag. Foto: Østre Toten kommune. Vis mer

Cecilie Hopstock ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet i formiddag.

Kone og to barn På fritiden var Trond Bolle en engasjert tobarnsfar, forteller ordfører Hans Seierstad i Østre Toten kommune.
Ordføreren visste hva det gjaldt da han ble oppringt av Forsvaret tidlig i morges.

- En nær venn av familien tok kontakt med kommunen tidligere på natta, og jeg var forberedt på budskapet om at kommunen har mistet en av våre menn og at det sitter en familie og et nærmiljø tilbake i dyp sorg, sier Seierstad til Dagbladet.
 
- Den drepte Trond Andre Bolle var en respektert og anerkjent mann i kommunen. Han var en vanlig, engasjert familiefar når han var hjemme fra sine mange og lange oppdrag for Forsvaret.
Kona og to barn i skolepliktig alder sitter tilbake. Det er en helt vanlig familie. Dette er en veldig trist beskjed å få for oss. Nesten alle kjenner alle her, også jeg, sier ordfører Seierstad. 

Sterkt Faren med oppdraget i Afghanistan ligger spesielt framme i bevisstheten hos innbyggerne i jordbrukskommunen ved Mjøsa.
Den første norske soldaten som ble drept i Afghanistan, Tommy Rødningsby i 2004, kom også fra Østre Toten kommune.
Da var også Seierstad ordfører og tok sin tunge bør med å informere og støtte. 
- Seinest for et par måneder siden var Rødningsby og kampen for fred et sentralt tema i en minnemarkering her i kommunen i forbindelse med at det var 60 år siden andre verdenskrig startet.  Derfor er budskapet fra Afghanistan ekstra sterkt her, sier ordfører Seierstad til Dagbladet. 

- Stolte av våre menn Midt oppe i sorgen over dødsbudskapet som setter sitt preg på kommunen, ser ordføreren ett lyspunkt:  
- Vi er stolte av at våre menn har reist til Afghanistan i fredens tjeneste. Vi har fått ferske påminnelser om hva alternativet til fred er, sier Seierstad.   Kommuneledelsen hadde et krisemøte på rådhuset tidlig i morges og har satt i verk tiltak for å skaffe hjelp til de som trenger det. 
- Vi flagger på halv stang utenfor rådhuset, og det blir ingen ytterligere markering før begravelsen. Det viktigste nå er at kona, barna og andre pårørende får den hjelp og skjerming de har behov for, sier ordfører Hans Seierstad (Sp).

 DREPT:  Trond Andre Bolle (41) er den andre soldaten fra Østre Toten kommune som er blitt drept i Afghanistan.  FOTO: FORSVARET/SCANPIX.
DREPT: Trond Andre Bolle (41) er den andre soldaten fra Østre Toten kommune som er blitt drept i Afghanistan. FOTO: FORSVARET/SCANPIX. Vis mer
 ANDRE GANG:   - Det var en veldig trist beskjed å få, sier ordfører Hans Seierstad. Foto: Østre Toten kommune.
ANDRE GANG: - Det var en veldig trist beskjed å få, sier ordfører Hans Seierstad. Foto: Østre Toten kommune. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!