- En helt vanlig kveld på jobb

Mohamed sa han skulle i møte da han dro fra Club Mosquito.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er helt uvirkelig at sjefen din blir funnet død i kofferten på en bil og at en annen du kjenner samtidig er mistenkt for å ha noe med drapet å gjøre. Det eneste jeg kan si med sikkerhet, er at jeg var en av de siste som så Mohammed i live og pratet med han da han gikk fra Club Mosquito onsdag kveld. Mosquito ligger i Pilestredet rett ved Oslo tinghus.

Det forteller et vitne til Dagbladet.no. Han jobbet for den drepte Mohamed Ahssain. Han var i politiavhør søndag, og fortalte om de siste observasjonene han har gjort.

- Mosquito er bare åpent fredager og lørdager. Sist uke gjorde var det oppussing, og jeg var en av flere som var der for å hjelpe til. Mohamed var der som vanlig.

- Han var en tøff og bestemt sjef og samtidig rettferdig og veldig grei å forholde seg til. Jobben var veldig viktig for han, sier vitnet til Dagbladet.no.

Han betegner Mohamed Ahssain som en all right fyr å ha med å gjøre.

Skulle møte noen

- Jeg pratet med Mohamed da han forlot Mosquito et sted mellom klokka 19 og 21. Han sa han skulle i et møte, men det var det ingen av oss som reagerte på selv om det var kvelden. Det var en helt vanlig kveld på jobb. Mohamed hadde minst ti avtaler og møter om dagen, så det var ikke det minste unormalt at han skulle møte noen seint.

Vitnet dro fra Mosquito kort tid etter. Han skjønte med en gang at noe var galt da han kom tilbake ved 17-tiden torsdag.

Da hadde ingen sett eller hørt noe til sjefen siden kvelden før. Han ville vært blant de første på plass torsdag i forbindelse med oppussingen.

Opprørt over permisjon

Søndag kveld var det vitnet opprørt over permisjonspraksis for drapsdømte fra norske fengsler.

- Så vidt jeg har forstått, var den drapsdømte fangen på permisjon også onsdag. Jeg kan ikke i min villeste fantasi tenke at noen jeg kjenner har gjort dette, sier han.

KRIMINALTEKNIKERE: Politiets teknikere går gjennom Club Mosquito i Pilestredet like ved Oslo tinghus bit for bit. Et vitne sier den drepte Mohamed Ahssain forlot stedet mellom 19 og 21 onsdag for å møte noen.