- En herjet, farlig og ensom desperado

Den svenske psykiateren Ulf Åsgård mener politiet er på rett spor når de leter etter en mann som er kaldblodig, uberegnelig og psykisk syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalpolitiet i Sverige er i ferd med å jobbe frem en profil av mannen nesten hele Sverige jakter på, mannen som rev deres kjære utenriksminister Anna Lindh vekk på det mest grusomme vis.

Den svenske psykiateren Ulf Åsgård tegner bilde av en ensom desperado. En desperado som trenger hjelp, og som har gjort det lenge.

Gjerningsmannen fortsatte å hugge i Lindh med kniven, selv om allerede lå nede, hardt skadd. Dette mener Åsgård vitner om en som er alvorlig psykisk syk, og som har vært det lenge.

- Dette er ikke en akutt tilstand. Da ville den aksellerert ytterligere, sier Åsgård til Aftonbladet .

Åsgård er en av Sveriges ledende eksperter på psykologiske profiler. Han mener politiet er på rett spor når ser gjerningsmannen som kaldblodig, uberegnelig og psykisk syk.

- ENSOM DESPERADO: Psykiateren Ulf Åsgård mener Anna Lindhs attentatmann er ensom og desperat. Åsgård er en av Sveriges mest profilerte psykiatikere, og var forøvrig sakkyndig i rettssaken mot fetteren til Birgitte Tengs.