NY LOOK: Hotellkongen Petter Stordalen er i dag på NHOs årskonferanse. Han forteller til Dagbladet at han synes det var fornøyelig å høre Jens Stoltenbergs tale. Iløpet av juleferien har han anlagt bart - noe måtte han finne på, forteller han. Foto: Øistein Norum Monsen.
NY LOOK: Hotellkongen Petter Stordalen er i dag på NHOs årskonferanse. Han forteller til Dagbladet at han synes det var fornøyelig å høre Jens Stoltenbergs tale. Iløpet av juleferien har han anlagt bart - noe måtte han finne på, forteller han. Foto: Øistein Norum Monsen.Vis mer

En herre med bart

Men hotellkongen Petter Stordalen mener selv han ikke kler sin nye januarmustasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jøss, har du fått bart?, spør en hotellkongen Petter Stordalen.

- Ja, jeg kler den ikke, men hva skal man finne på?, svarer hotellkongen.

Han er, i likhet med resten av Norges næringslivselite, er på plass på Operaen i dag for NHOs årskonferanse.

Stordalen forteller til Dagbladet at han var på ferie i jula, og prøvde ut en rekke ulike måter å trimme skjegget på.

- Dette er vel mer en mustasje, synes du ikke?, spør Stordalen.

- Er dette en slags januarvariant av movember-barten?

- Mange andre ledere i Comfort hadde movemberbart, og jeg kom aldri helt på banen. Men nå som jeg var på ferie fikk jeg anledning til å prøve ut litt forskjellige ting. Jeg lå på stranda, og tenkte jeg måtte finne på noe.


- God, gammaldags Gillette Stordalen var i jula på feire i Mauritius, med ekskona, barna, foreldre og svigerforeldre. Kona Gunhild Stordalen måtte være hjemme, og jobbe turnus som allmennlege ved Frogner Helsesenter.

- Har du skaffet deg en bartekam også?

- Nei, dette er god gammel dags Gillette, sier Stordalen, som forsikrer om at han ikke kommer til å bli herre med bart på heltid.

- Nei, det er som i hotellbransjen - det er en dynamisk utvikling, sier Stordalen.


- Fornøyelig å høre på Jens Tema for årets konferanse er «Alle gode krefter». Så langt har NHO-leder Kristin Skogen Lund og statsminister Jens Stoltenberg holdt taler.

Skogen Lund fokuserte på omstilling, konkurranse og en endring av kommunesektoren. Stoltenberg snakket om moderering av lederlønn, og viktigheten av å ha budsjettbalanse.

- Jeg tror det er viktig å jobbe for å opprettholde konkurransekraften. Både Jens Stoltenberg og Kristin Skogen Lund hadde gode taler - og det er fornøyelig å høre på Jens, han er jo sosialøkonom, og her er han i sitt rette element, sier han til Dagbladet.

- Kristin snakket om fornyelsen av offentlig sektor - her ser alle problemet med kommune sammenslåing, men det er et viktig budskap at vi må gjøre noe. Jens hadde mange gode poenger om hvordan vi som nasjon skal lykkes i fremtiden - budsjettbalanse som han snakket mye om, er viktig.

Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer